ΑρκαδίαΕγκαινιάστηκε η Έκθεση Ιερόν Μανδήλιον

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ιερόν Μανδήλιον

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Ταλαγάνη “Ιερόν Μανδήλιον” -Ρωσικές εικόνες, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου, στον ανακαινισμένο πλέον, πρώτο όροφο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Η έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από το θάνατο του Νεομάρτυρα Παύλου. Υλοποιείται δε στο πλαίσιο του έτους Νεομάρτυρα Παύλου, που έχει ανακηρυχθεί το 2018 από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η έκθεση, όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης ανέφερε αφιερώνεται εκτός από τους Aγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, στην μνήμη των ηρώων, των αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας και της προάσπισης της πατρίδος, της πίστεως και των ιδανικών του ανθρώπου και υπέρ όσων μάχονται κατά της κάθε μορφής βίας, πνευματικού διωγμού , ψυχικού και ηθικού θανάτου, απαξιώσεως, προσβολής και ύβρεως.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Τρίπολη, την Αρκαδία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο στο επίπεδο της πνευματικής και καλλιτεχνικής καλλιέργειας όσο και της ιστορικής μνήμης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής , ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η έκθεση (μάλιστα δόθηκαν και τιμητικά διπλώματα) και τόνισε πως στο πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης εντάσσονται παρόμοιες δράσεις από το χώρο της τέχνης και της ιστορίας του τόπου μας, που προαναγγέλλουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ανακοίνωσε δε πως θα γίνουν πολλές διαλέξεις, εκθέσεις και συνέδρια ώστε να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η σημασία της περιοχής μας στην Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, πλαισιωμένος από Μητροπολίτες και ιερείς από πολλές Μητροπόλεις της χώρας. ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται εντός του Πνευματικού Κέντρου.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και την ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης , η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 3 Ιουνίου.

Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 10.00-15.00 και 18.00 – 21.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα