ΑργολίδαΗ Ευρώπη έρχεται στο Ναύπλιο

Η Ευρώπη έρχεται στο Ναύπλιο

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η πόλη του Ναυπλίου για ακόμη μία φορά βρίσκονται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής προσοχής», τόνισε ο Δημήτρης Κωστούρος, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «Η επιλογή, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, να εορταστεί η  «Ημέρα της Ευρώπης» στον τόπο μας, δείχνει ότι ο Δήμος μας έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπρος και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας».

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 18-19 Μαρτίου, στις οποίες θα παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Ευρωβουλευτές, Πανεπιστημιακοί, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διπλωματικές αποστολές από 10 τουλάχιστον κράτη –μέλη.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις «Σας καλώ όλους να παρακολουθήσετε τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» στην πόλη μας, στον Δήμο μας και να ξεκινήσει από το Ναύπλιο για όλη την Ελλάδα η σημαντική εκστρατεία που ήδη προβάλλεται σε όλη την Ευρώπη».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 18:30, στο «Βουλευτικό» με θέμα «H συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα – Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές». Θα συμμετάσχουν ως οι ευρωβουλευτές  κ.κ. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μιλτιάδης Κύρκος, Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Ανδρουλάκης. Θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας καθώς και ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Σύνταξης «διαΝΕΟσις» (Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης).

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 20.00 – 22.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με δρώμενα στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο). Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει από το Ναύπλιο και για όλη την Ελλάδα η πανευρωπαϊκή εκστρατεία «ΕUandME» με μια μεγάλη νεανική γιορτή, καθώς στο επίκεντρό της έχει τους νέους και τις ευκαιρίες που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα των σπουδών, της εργασίας, της κινητικότητας.

Το κοινό σε γιορτινό κλίμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά, και σε υπαίθρια προβολή, την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη “PARTY ANIMAL”. Την ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης ενώ τις εκδηλώσεις θα ζωντανέψει σε διάλογο με το κοινό ο Ευτύχης Μπλέτσας.

Θα συμμετάσχει επίσης το μουσικό συγκρότημα Freak Out από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και ομάδες θεατρικών και χορευτικών δρώμενων από φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη σχολή χορού ΕΝ ΧΟΡΩ και τον πολιτιστικό σύλλογο PASSO LATINO.

Επιπλέον, πρεσβείες δέκα ευρωπαϊκών χωρών θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση με περίπτερα εφοδιασμένα με ενημερωτικό υλικό, χειροτεχνήματα και παραδοσιακά προϊόντα. Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν το κοινό που θα συμμετέχει με τρόπο διαδραστικό και να απολαύσει τα κεράσματα της βραδιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα