ΑργολίδαΜνημόσυνο τελέσθηκε για τα 86 θύματα απο τους Γερμανούς, στο χωριό των...

Μνημόσυνο τελέσθηκε για τα 86 θύματα απο τους Γερμανούς, στο χωριό των Λιμνών

Εκδήλωση μνήμης και τιμής τελέστηκε στο μαρτυρικό χωριό των Λιμνών, του Δήμου Άργους Μυκηνών, την περασμένη Κυριακή 27 Μαΐου.

Στις λίμνες συντελέστηκε μια ακόμα εκατόμβη σε βάρος 86 κατοίκων του χωριού, από τις δυνάμεις των κατοχικών στρατευμάτων στις 24 – 25 και 26 Μαΐου του 1944, που εκδήλωσαν την ναζιστική θηριωδία σε αθώους πολίτες, περιλαμβανομένων μικρών παιδιών, γυναικών και γερόντων.

Στο Ηρώο, που κατασκευάστηκε πρόσφατα τελέσθηκε μνημόσυνο και κατατέθηκαν στεφάνια από θεσμικούς παράγοντες και συγγενείς των θυμάτων.
Παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, που κατέθεσε στεφάνι και απηύθυνε χαιρετισμό. Αναφέρθηκε στο ιερό χρέος της απόδοσης τιμών και της ανάγκης να μην ξεχαστεί η θυσία των αθώων συμπατριωτών.

Επισήμανε δε ότι διαρκής πρέπει να είναι η ετοιμότητα των ελλήνων και όλων των λαών της Ευρώπης για αγώνα ενάντια στις φανερές και υπόγειες δυνάμεις. Τα κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στο Δημόσιο βίο και στο ελληνικό κοινοβούλιο και πρέπει να στηλιτεύονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα