ΑρκαδίαΤο "Χρυσαφένιο Κουκούτσι”

Το “Χρυσαφένιο Κουκούτσι”

Την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 19:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση από την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Αρκαδίας (ΕΣΠΕΕΑΡ), του παιδικού βιβλίου , το “Χρυσαφένιο Κουκούτσι”, του συγγραφέα κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλου (στρατιωτικού), από τις εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”. Ένα βιβλίο που αφορά την υγιεινή διατροφή.

Δημήτριος Μπερτζελέτος

Το βιβλίο θα προλογίσει ο ίδιος ο συγγραφέας. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι : κ. Δημήτριος Μπερτζελέτος (Κλινικός Διαιτολόγος -Διατροφολόγος). Ταξχος (Ι). κ. Δημήτριος Παντελάτος ε.α. (Πρώην Διευθυντής του Κέντρου ΕΠιχειρισιακού Οργάνου Μετανάστευσης- τ. υπεύθυνος μεταναστευτικής ροής προσφύγων και δομών ενδοχώρας, του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκπρόσωπος της ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συντονίζει η δημοσιογράφος κα. Βάλια Αμπατζή.

Βάλια Αμπατζή

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης 17:30 έως 19:00 θα πραγματοποιηθούν διαδικαστικά παιχνίδια, παιδικά εργαστήρια και διαγωνισμός ζωγραφικής. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τραγουδήσει σχήμα καθώς και  θα διεξαχθεί ολιγόλεπτο κουκλοθέατρο με θέμα τους πρόσφυγες. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα διατεθεί φρουτοσαλάτα, χυμοί και γλυκά, κρύα εδέσματα σε μπουφέ.

Μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθούν στην ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις ανάγκες των προσφυγικών δομών.

Δραστηριότητες πριν και κατά την εκδήλωση:

Ταξχος (Ι). κ. Δημήτριος Παντελάτος ε.α.

Πριν στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης :

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης:

-Κουκλοθέατρο, με θέμα τα φρούτα και τα λαχανικά

-Εργαστήρι χειροτεχνίας από τα παιδιά βραχιολιών με φρούτα.

-Εργαστήρι ζωγραφικής φρούτων και λαχανικών σε χαρτί και μετέπειτα κοπής τους και επικόλλησής τους σε γλωσσοπίεστρα.

-Παιχνίδια ομαδικά σε σχέση με τα φρούτα.

Κέντρο Μελέτης & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Παιδεία Παίζει»:

-Παιχνίδια γνωριμίας Διαδραστικά  και παιχνίδια trivia (γνώσεων) –  Εργαστήρι ζωγραφικής σε χαρτί συσκευασίας με θέμα τα φρούτα και τα λαχανικά.

-Υπαίθριο παιχνίδι με κάρτες με ταυτόχρονη ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή.

Εκπρόσωπος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με εθελοντές: -Ζωγραφική με θέμα τα τρόφιμα και την διατροφή και εν συνεχεία θα γίνει προβολή-έκθεση των έργων των παιδιών στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

MKO Στρίγκλες: -Εργαστήρι κατασκευής φρούτων και λαχανικών με ανακυκλώσιμα υλικά.

AMBA Music: -Ηχογραφημένα νεανικά τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες (cd)

Κατά την εκδήλωση της παρουσίασης (μετά τις παρουσιάσεις):

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Στην ισόγεια αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και κατά την διάρκεια της παρουσίασης: κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος συγγραφέας του βιβλίου:

-Διαδραστικό παιχνίδι σε σχέση με το βιβλίο.

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ: -Κουκλοθέατρο με θέμα το προσφυγικό.

AMBA Music, Κωνσταντίνα Κατσογιάννη , Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: -Νεανικά τραγούδια στην αρχή και στο τέλος της παρουσίασης

Διοργάνωση: Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα