ΑρκαδίαΧρηματοδότηση 500.000 ευρώ για τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου

Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου

Υλοποιούμε μια διαρκή δέσμευσή μας και ταυτόχρονα επενδύουμε στον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εγκρίθηκαν τα τεχνικά δελτία που υπέβαλλε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου με 500 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για ένα μνημείο ιδιαίτερης πολιτισμικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, το οποίο αντιμετώπιζε δύσκολα στατικά προβλήματα.  

Ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια και προβλήματα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να διασώσουμε το σημαντικό αυτό Μεταβυζαντινό μνημείο και να το παραδώσουμε στις νέες γενιές του τόπου μας” δήλωσε ο κ. Τατούλης,  σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Η “προσωπική” δέσμευση του Πέτρου Τατούλη με τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου χρονολογείται από το 2005 όταν ως Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον ιερό ναό ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο, με στόχο να έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποκατάστασή του. Πολύτιμοι “συνοδοιπόροι” σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια ήταν σύσσωμη η τοπική κοινωνία και ιδίως ο δάσκαλος κ. Νίκος Φίλης και ο τέως Δήμαρχος Ύδρας, με καταγωγή από το Μεθύδριο, κ. Κώστας Αναστόπουλος.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα