Αρκαδία«Απαράδεκτο να οδηγούνται σχολεία σε κλείσιμο»...

«Απαράδεκτο να οδηγούνται σχολεία σε κλείσιμο»…

Περιεκτικές και πολύ ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις – τοποθετήσεις του επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου.

«Μάλλιασε η γλώσσα μας για τα αδέσποτα»

Για πολλοστή φορά άνοιξε η συζήτηση για τα αδέσποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Νίκο Τσιαμούλο να λέει ότι: «έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας και απαντήσεις δεν παίρνουμε», ασκώντας κριτική στη Δημοτική αρχή που δεν απαντά επί της ουσίας. Επίσης υπενθύμισε στο σώμα, ότι η παράταξή του από τον Οκτώβριο κιόλας του 2014 κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που ποτέ δεν την αξιοποίησε η Δημοτική αρχή.

«Απαράδεκτο να οδηγούνται σχολεία σε κλείσιμο»

Με αφορμή το ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων λόγω ελάχιστων εγγραφών, ο Νίκος Τσιαμούλος υπογράμμισε πως «τη σημερινή εποχή να οδηγούνται σχολεία για κλείσιμο, είναι απαράδεκτο διότι κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους».

«Γιατί δεν κάνουμε κοινωνικό φροντιστήριο;»

Ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε πάλι το θέμα αυτό και αναρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Δήμο Τρίπολης. «Λειτουργεί επί 4 χρόνια στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Δημιουργεί ίσες ευκαιρίες στη μάθηση σε όλους τους μαθητές του Δήμου, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή καταγωγής τους. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη αυτή τη δομή» είπε.

«Λείπουν 200.000 ευρώ από την ΚΕΔΗΤ»

«Τι γίνεται με την ΚΕΔΗΤ; Εδώ και πλέον δύο χρόνια υπάρχει ένα σκάνδαλο που εκκρεμεί στον αέρα, μας ρωτάει ο κόσμος, λείπουν 200.000,00 ευρώ και πλέον. Που είναι τα λεφτά και γιατί είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι;» ρώτησε εύλογα ο Νίκος Τσιαμούλος, αλλά και πάλι απάντηση δεν πήρε από τον Δήμαρχο ο οποίος αρκέστηκε σε ανούσιες κραυγές, που δείχνουν ασέβεια απέναντι στις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε στη δευτερολογία του: «Δεν περιμένω από τον δήμαρχο να σεβαστεί θεσμικά τις παρατάξεις. Στο ένα ερώτημα δεν έδωσε απάντηση και στο δεύτερο ερώτημα απάντησε ότι πετάμε φωτοβολίδες. Το ίδιο ακριβώς είχε απαντήσει στον Νίκο Τσιαμούλο που δικαιώθηκε πλήρως για τον αγώνα του στο συγκεκριμένο θέμα από το 2014 μετά και την απόφαση του δικαστηρίου,για το ίδρυμα Μαλλιαρόπουλου όπου εδρεύει το Dozen. Τελικά ο Δήμος έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κοινωνικές δομές όπως όριζε ο Δωρητής.

Και συνέχισε λέγοντας:«Δεν έχετε το δικαίωμα να διαχειρίζεστε το Δημόσιο χρήμα και τις Δημόσιες υποθέσεις κατά το δοκούν και να μου απαντάτε εμένα απαξιωτικά. Που είναι τα 200.000,00 ευρώ και πλέον; Δεν πετάω φωτοβολίδες, εσείς πετάτε για τους λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι και έχετε εμπάθεια απέναντί μου. Όχι απαντήσεις με παραμύθια και επικοινωνιολόγους. Όλη η Ελλάδα ρωτά για την ΚΕΔΗΤ. Δεν σας ενδιαφέρει;»

«Να ενώσουμε δυνάμεις για το Μουσείο Αγώνα»

Για την πρόταση που έθεσαν φορείς (Επιμελητήριο, ΟΕΒΑ, Εμπορικός) στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με το Μουσείο Αγώνα στο Δικαστικό Μέγαρο και θεματικό πάρκο την Πλατεία του Άρεως, ο Νίκος Τσιαμούλος στην τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά: «η πρόταση αυτή δεν έχει πατρότητα. Αυτό δεν είναι θέμα για αντιπαράθεση των υπολοίπων αντιπολιτευτικών δυνάμεων εδώ μέσα που με έκπληξή μου ακούω τόση ώρα. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από αυτή την πρόταση.     Παρακαλώ πολύ το σώμα να ψηφίσει ομόφωνα το ψήφισμα αυτό και να προχωρήσουμε άμεσα. Δήμαρχε κάντο σημαία, δώσε προτεραιότητα και πήγαινε όπου χρειαστεί για χρηματοδότηση ώστε επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά μια πρόταση που έχει κατατεθεί από το 1986. Εμάς ως παράταξη θα μας βρεις σύμμαχους, αρωγούς, συμπαραστάτες. Δεν έχει καμία σημασία για εμάς, ποιος θα το φτιάξει, ποιος θα το χρεωθεί ή ποιος θα κόψει την κορδέλα αλλά μόνο η άμεση υλοποίηση του έργου που θα δώσει άλλο αέρα, άλλη πνοή στον τόπο μας».   

«Ψηφίζουμε παρών για τις εκδηλώσεις της Άλωσης»

 Στη συζήτηση για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Άλωσης, ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού να μην ακυρώνει καμία προσπάθεια του παρελθόντος. Τόνισε ότι:

“Στους χαλεπούς καιρούς, το κόστος είναι πολύ μεγάλο, μεγάλο είναι όμως και το επίπεδο των εκδηλώσεων. Δεν πρέπει να γίνει αφαίμαξη στο ταμείο του δήμου. Δεν μπορώ να σας πω να μην κάνετε εκδηλώσεις, αλλά θα ήταν σκόπιμο να είχε προηγηθεί μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις παρατάξεις. Να ξεκινήσετε από τις 24 Σεπτεμβρίου 2018 την προετοιμασία για την επόμενη Άλωση.

Και συνέχισε λέγοντας: “Πάντοτε τελευταία στιγμή διοργανώνετε και φέρνετε τέτοιου είδους θέματα με μεγάλο προϋπολογισμό-σημαντικών και ιστορικών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τα ποσά να είναι υπέρογκα. Πληροφορηθήκαμε ως παράταξη, ότι σε πολλά επιμέρους κονδύλια της μελέτης υπήρχαν προσφορές από ενδιαφερόμενους, μικρότερες σε χρήματα από τα προϋπολογισθέντα. Και επειδή η ιστορική αυτή ημέρα για την πατρίδα και την πόλη μας θα πρέπει να εορτάζετε και να τιμάτε πάντα, ψηφίζουμε παρών”.

“Με πρότασή μας αποσύρθηκε θέμα για Βλαχέρνα και Πάπαρη”

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε προς συζήτηση η τροποποίηση συμφωνητικών μίσθωσης υπαίθριων χώρων που είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και λοιπού εξοπλισμού στα χωριά Βλαχέρνα και Πάπαρη. Ύστερα από πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου, αποφασίστηκε να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση μετά και τις επισημάνσεις και τα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα