ΑρκαδίαΌχι στην κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους

Όχι στην κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους

Οι φορείς, Επιμελητήριο Αρκαδίας, ΟΕΒΕΑ και Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης σε επιστολή τους στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, ζητούν να εξαιρεθούν από την απόφαση για την κατάργησή τους τα ολιγομελή τμήματα: Δομικών Έργων της Γ’ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και Πληροφορικής της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ  Άστρους και επισημαίνουν ότι κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το νέο σχολικό έτος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για όλους τους μαθητές. Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη, οι μαθητές της Γ’ τάξης του τομέα Δομικών Έργων του 1ου ΕΠΑΛ διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να φοιτήσουν φέτος στο σχολείο τους. Το συγκεκριμένο ολιγομελές τμήμα Ειδικότητας καταργήθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις για τη λειτουργία των τμημάτων των ΕΠΑΛ. Το συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησε την περασμένη χρονιά να λειτουργεί με 4 μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 6, αλλά φέτος που οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν την ειδικότητά τους και να μπορέσουν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, όπως όλοι οι μαθητές, το τμήμα καταργείται. Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν έχουν επιλογή παρά να φοιτήσουν στο μοναδικό αντίστοιχο τμήμα που υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και βρίσκεται στην Κόρινθο ή να επαναλάβουν την Β΄Λυκείου επιλέγοντας νέα ειδικότητα. Επιβάλλεται δηλαδή στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους ή να χάσουν μια χρονιά ή να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα έξοδα μετάβασης σε μια άλλη πόλη.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας  με αρ. πρωτ. 850/31-7-2018 έχει επιτραπεί κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2018-2019 η λειτουργία άλλων ολιμελών τμημάτων τόσο της ίδιας τάξης όσο και άλλων τάξεων του ίδιου σχολείου και άλλων φυσικά σχολείων της χώρας μας.

Κύριε Υπουργέ,

Οι φορείς μας επιδεικνύουν εδώ και χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη και την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς θεωρούμε ότι η οικονομία της γνώσης και η 4η βιομηχανική επανάσταση απαιτούν αποφοίτους επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης με προσόντα. Ως εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ως κοινωνικοί εταίροι και ως γονείς θεωρούμε ότι η απόφαση κατάργησης του Τμήματος ειδικότητας Δομικών Έργων της Γ’ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης είναι μια απόφαση άνιση, αντιπαιδαγωγική αλλά και απάνθρωπη για τα παιδιά αυτά και αιτούμεθα προς εσάς την έκδοση απόφασης κατ’ εξαίρεσης λειτουργίας του εν λόγω τμήματος για το σχολικό έτος 2018-2019. Επιπλέον, αιτούμεθα να εξετάσετε τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεση λειτουργίας του ολιγομελούς Τμήματος Πληροφορικής της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ Άστρους, το οποίο επίσης καταργήθηκε φέτος, καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική ειδικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα