ΆρθραΣοβαροί κίνδυνοι από αγέλες αδέσποτων πεινασμένων σκύλων

Σοβαροί κίνδυνοι από αγέλες αδέσποτων πεινασμένων σκύλων

Επιτίθενται σε ανθρώπους και κατασπαράζουν επίσης φυτοφάγα ζώα. 17 πρόβατα έπνιξαν πριν 20 μέρες σε χωριό της Αργολίδας. Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι αλλά και γονείς μικρών παιδιών που ανησυχούν μήπως τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα σε χωριά και πόλεις του Νομού επιτεθούν στα αδύναμα να αμυνθούν παιδιά τους.
Θύματα τέτοιων επιθέσεων είχαμε και τουρίστες δυσφημώντας μόνοι μας τον τουρισμό της περιοχής.
Για το κατάντημα αυτό τεράστια ευθύνη φέρουν αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι κλπ. που ενώ γνωρίζουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα αδιαφορούν.
Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Όπως αναφέρει Γερμανός υπήκοος που διαμένει στο Δήμο Ερμιονίδας στις 22-3-2018 κατέθεσε αναφορά στο Δήμο Ερμιονίδας αριθμ.πρωτ. 1829 όπου αναφέρει ότι στην περιοχή που διαμένει, κυκλοφορούν αδέσποτα πεινασμένα σκυλιά και σύμφωνα με τα ισχύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Δήμος θα πρέπει να τα περισυλλέξει και να τα φροντίσει.
Δυστυχώς από τότε ο Δήμος Ερμιονίδας σε καμία ενέργεια δεν προέβη. Με αποτέλεσμα προ ολίγων ημερών τα αδέσποτα αυτά σκυλιά να επιτεθούν σε κοπάδι προβάτων προκαλώντας μεγάλη ζημιά.
Επίσης γονείς στο Κρανίδι διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους έχουν δεχθεί επίθεση από τα αδέσποτα σκυλιά και είναι τρομαγμένα.

Κύριε Εισαγγελέα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διαμορφώσουν κατάλληλα χώρο όπου εκεί θα φιλοξενούν αφού περισυλλέξουν τα αδέσποτα σκυλιά.

Λέγεται ότι στην Ερμιονίδα το χώρο αυτό τον παραχωρεί η κ. ΦΙΞ.
Αλλά και κάθε Δήμος μπορεί αυτού του είδους εγκαταστάσεις να τις αναπτύξει σε δημόσιες χορτολιβαδικές ή δασικές εκτάσεις (όχι σε δάση όπου εκεί απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα) όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα σύμφωνα με τα ισχύοντα της Ε.Ε. τότε με κονδύλια της Ε.Ε. που προβλέπονται για το σκοπό αυτό χρηματοδοτείται η διατροφή, η κτηνιατρική περίθαλψη και ότι άλλα απαραίτητα χρειάζονται για την συντήρηση των ζώων αυτών.

Αυτό σημαίνει πολιτισμός.

Κύριε Εισαγγελέα θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας. Η Αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα στις ορατές από όλους μας αυτές περιπτώσεις.

Πρώτα με έγγραφο που θα απευθύνει στους Δήμους επισημαίνοντας ότι αγέλες σκύλων κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις ανάμεσά μας και ότι αν δεν πράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο θα προβούν σε μηνύσεις .

Οι κ.κ. Εισαγγελείς εκτιμούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να παρεμβαίνουν.
Τουλάχιστον όταν παρατηρούμε, ότι εν δυνάμει επικίνδυνοι εγκαταλελειμμένοι σκύλοι περιφέρονται στα προαύλια δικαστηρίων.
Είναι λυπηρό σε τόσες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο νομό να βρεθεί μόνο ένας Γερμανός να πράξει τα δέοντα.
ΝΤΡΟΠΗ….

Υ.Γ. Πληροφορούμαι ότι τις ημέρες αυτές στον Νοσοκομείο Τρίπολης, νοσηλεύονται δύο πολίτες βαριά τραυματισμένοι από επίθεση σκύλων.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα