ΑρκαδίαΈνας μικρός «Κασπάροφ» από την Τρίπολη

Ένας μικρός «Κασπάροφ» από την Τρίπολη

Με πολλές τιμητικές διακρίσεις και έξοχες σκακιστικές επιδόσεις ο μόλις οκτώ ετών Γιώργος Ματθαιόπουλος, αποκαλύπτει την δύναμη και την οξυδέρκεια του ταλαντούχου μυαλού του και κάνει υπερήφανους τους απανταχού Τριπολιτσιώτες προβάλλοντας την Αρκαδία Πανελλαδικώς με τον καλύτερο τρόπο.
Επίσης, προάγει ένα από τα δυσκολότερα και ωραιότερα πνευματικά αθλήματα, το «παιγνίδι των Βασιλέων» παλαιότερα και σήμερα «βασιλιά των παιγνιδιών», δηλαδή το περίφημο σκάκι.

Ο Γιώργος Ματθαιόπουλος, γιος του Ηλία Ματθαιόπουλου και της Έφης Καβουρίνου, μαθητής της 2ας Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, γεννηθείς στις 06-09-2010, γνώρισε το σκάκι από τους γονείς του, ενώ πήγαινε στο Νηπιαγωγείο και με ολίγη εξ αρχής προπονητική υποστήριξη, άρχισε να λαμβάνει μέρος σε σκακιστικούς αγώνες, τουρνουά και rapid, από την 1η Δημοτικού.

Έχει κατακτήσει έως σήμερα, δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια και κύπελλα, αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχών και τρείς φορές την απευθείας πρόκριση για τους Πανελληνίους Μαθητικούς Αγώνες.
Στις 19/03/2017 έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διεξήχθη στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, με συμμετοχή 235 μαθητών – μαθητριών, και προκρίθηκε 2ος με ασημένιο μετάλλιο, με έξι βαθμούς σε επτά γύρους, παίζοντας στην πρώτη σκακιέρα.
Στις 27/05/2017 ακόμη μια τιμητική διάκριση στο 3ο εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι της Σκακιστικής Ομάδας Τρίπολης, Φιλοτεχνικός.
Προκρίθηκε πρώτος με χρυσό μετάλλιο, 7 νίκες σε 7 αγώνες – γύρους,με μαθητές της ομάδας, έως και 6ης Δημοτικού, ενώ ο Γιώργος ήταν ακόμη στην 1η Δημοτικού.
Στις 11/06/2017,στο τουρνουά rapid σκακιού, που συνδιοργάνωσαν ο πολυχώρος «Φουγάρο» και η Πνευματική Στέγη Περιστερίου στο Ναύπλιο, με συμμετοχή παιδιών από όλη την Πελοπόννησο αλλά και την Αττική, ο 6άχρονος τότε Γιώργος Ματθαιόπουλος, μαθητής της 1ης Δημοτικού, έκανε μια έξοχη σκακιστική παρουσία. Στο 1ο groupα πό Νήπια – Γ΄ Δημοτικού παιδιά, ο Γιώργος αγωνίστηκε με 47 παιδιά και πέτυχε 5 νίκες στους 7 αγώνες του και ήλθε 4ος κατά σειρά, με 5 βαθμούς έναντι του 3ου με 5,5 βαθμούς.

vlaxerna.gr

Με την μικρή αγωνιστική του εμπειρία κατάφερε να συναγωνιστεί επάξια μεγαλύτερες ηλικίες στις πρώτες σκακιέρες!
Στις 01 – 02 και 03/09/2017 μαθητής της 2ας πλέον Δημοτικού, ο Γιώργος Ματθαιόπουλος προσέθεσε στο ενεργητικό του μια ακόμη εξαιρετική παρουσία στο 13ο Σκακιστικό Ράπιντ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2017 στο Παράλιο Άστρος όπου συμμετείχε με την σκακιστική ομάδα Τρίπολης Φιλοτεχνικός.
Αγωνίστηκε με παιδιά 3ης-4ης-5ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου, πέτυχε 4 νίκες στους 7 αγώνες του και ήλθε 20ος κατά σειρά κατάταξης ανάμεσα σε 47 παιδιά.
Η αγάπη του μικρού Γιώργου για το σκάκι μεγαλώνει και στις 26-28/01/2018 λαμβάνει μέρος στα Περιφερειακά Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων 2018. Στην προκριματική φάση Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου προκήρυξε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου με συνδιοργανωτή την ΣΑΚ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» Προκρίθηκε 2ος με ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγορία Κ-08 (της ηλικίας του).
Ο Γιώργος ήταν στην ανωτέρω εκδήλωση, ο μοναδικός διακεκριμένος παίκτης από τον Νομό Αρκαδίας.

Στις 04/03 2018 επισφραγίζοντας τις έως τώρα διακρίσεις του, τις πολύωρες προσπάθειες του παίζοντας ανελλιπώς σκάκι και τις μεγάλες δυνατότητες του ταλαντούχου μυαλού του, στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2018, προκρίνεται 1ος με χρυσό μετάλλιο και κυπελλούχος με 7 βαθμούς σε 7 γύρους, αήττητος και εξασφαλίζει την πρόκριση για τους Πανελληνίους Αγώνες .Η Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας, «Αργοναύτης», καθώς και ο Δήμος Κορινθίων, ήταν συνδιοργανωτές και υπεύθυνοι της διεξαγωγής των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου με συμμετοχή 270 περίπου μαθητών – μαθητριών.
Στις 31/03 – 02/04/2018 ο διακεκριμένος σκακιστικά Γιώργος Ματθαιόπουλος συμμετέχει στα Πανελλήνια Ατομικά Μαθητικά Πρωταθλήματα 2018, όπου έλαβαν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στο Περιστέρι Αττικής και διοργανωτές ήταν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Με μια έξοχη σκακιστική παρουσία ο Γιώργος φέρνει μια σπουδαία διάκριση, παίζοντας επάξια στην δεύτερη σκακιέρα και έρχεται 6ος μεταξύ 203 συνομήλικων του ,από όλη την Ελλάδα…
Την 6η θέση κατέκτησαν όμως 8 συνομήλικοι μαθητές και ο Γιώργος σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας της FIDE και της ΕΣΟ κατετάγει 8ος τελικά.
Σε όλες τις τάξεις των Ατομικών Πρωταθλημάτων συμμετείχαν 1409 μαθητές – μαθήτριες.
Ο Γιώργος συναγωνίστηκε 203 μαθητές – μαθήτριες και κατάφερε 7 νίκες σε 9 γύρους. Εκπροσώπησε το Σκακιστικό Σύλλογο Τρίπολης και ήταν ο μοναδικός που διακρίθηκε στην 1η δεκάδα Πανελλαδικώς από την αποστολή του εν λόγω Σωματείου.
Η ιδιαίτερη και σοβαρή διάκριση του Γιώργου Ματθαιόπουλου στην 8η βαθμολογικά θέση Πανελληνίως, αποκαλύπτει την επίπονη πνευματική του προσπάθεια, και την ευγενή άμιλλα που τον διακρίνει στις προσπάθειές του.

vlaxerna.gr

Ακόμη και οι εκπρόσωποι της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. δήλωσαν, ότι η ξεχωριστή επίδοση του Γιώργου Ματθαιόπουλου ήταν η καλύτερη που σημειώθηκε εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο με έντονο συναγωνισμό και τίμησε άπαντες με την ανάρτησή της στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης(Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.)

Ο Γιώργος Ματθαιόπουλος, ασχολείται με μεγαλύτερη ωριμότητα με το σκάκι μελετώντας ωσάν επαγγελματίας σκακιστής, ενώ την πορεία του σκακιστικά καθορίζει με Διεθνές Master Grant Maitre Προπονητής (Εκπαιδευτής FIDE), καθώς οι επιθυμίες του και οι στόχοι του είναι αντάξιοι υψηλών επιδόσεων και διακρίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα