ΑρκαδίαΝίκος Τσιαμούλος: Να κάνετε απολογισμό… απολογιών, κύριε Δήμαρχε»

Νίκος Τσιαμούλος: Να κάνετε απολογισμό… απολογιών, κύριε Δήμαρχε»

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρών» η παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» για τον προϋπολογισμό και για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων εξήγησε ο Νίκος Τσιαμούλος, με επιχειρήματα και στοιχεία που δεν μπορούσαν από κανέναν να αμφισβητηθούν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Να κάνετε απολογισμό… απολογιών, κύριε Δήμαρχε»

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Νίκος Τσιαμούλος, τόνισε ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά, ενώ επισήμανε ότι ήρθε καθυστερημένα για να ψηφιστεί.
Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, του είπε ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε να φέρει προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να προχωρήσει σε έναν απολογισμό … απολογιών, για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί ασκεί κριτική ο Κώστας Τζιούμης, αφού στην εξέδρα όλοι θυμόμαστε μαζί με τον κ. Παυλή στο δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών. «Γιατί τόση κριτική; Έβαλε πλάτη για αυτή την αποτυχημένη Δημοτική Αρχή» είπε.
Στη δευτερολογία του τόνισε πως «ο κόσμος είναι απογοητευμένος κι αν κύριε Δήμαρχε, δεν το πάρετε το μήνυμα, θα συνεχίσετε να ζείτε στο δικό σας πλασματικό κόσμο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι απερχόμενη και να είστε βέβαιος ότι όλοι μας για όλα θα κριθούμε από το σοφό λαό».

«Τι γίνεται με το κληροδότημα που φιλοξενεί την επιχείρηση Dozen;»

Αυτό το ερώτημα έθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος προς τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι:
«Έχετε κάνει κάποια διαδικασία μετά τη δικαστική απόφαση; Θα κάνετε ΕΔΕ; Θα βγει σε δημοπρασία το ακίνητο; Για πόσο καιρό θα χάνουμε χρήματα που στηρίζουν κοινωνικές δομές;». Απάντηση ως συνήθως συγκεκριμένη δεν πήρε από την Δημοτική Αρχή.
«Θα υπάρξει επιτέλους κανονισμός ή σχέδιο τοποθέτησης για τους κάδους απορριμμάτων;»

Ενημέρωση για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για το που θα τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος. «Πολίτες κάνουν έγγραφα για τις θέσεις των κάδων. Έχει βγει κανονισμός που θα τοποθετηθούν;» επισήμανε για πολλοστή φορά. 

«Αυτή τη μελέτη, την έχουμε κάνει εμείς με μηδενικό κόστος»

Για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, ο Νίκος Τσιαμούλος επέμεινε να μάθει πόσο κόστισε και όταν πήρε την απάντηση ότι το κόστος φτάνει τα 15.000-20.000 ευρώ, είπε ότι η παράταξη του έκανε την ίδια μελέτη με μηδενικό κόστος για τους πολίτες τον Μάρτιο του 2016!
Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τον τόπο και κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι μιλούσε για μηδενικό υπόλειμμα ενώ ο μελετητής μιλά για 18%.
Πολλές φορές σας έχουμε πει κ. Παυλή ότι το Μεγαβούνι θα είναι το Βατερλό σας.
Δεν διαφωνούμε επί της μελέτης, αλλά επί του κόστους. Θα ψηφίσουμε παρών, διότι είναι υποχρεωτικό να γίνει από το νόμο και στο τέλος όλα τα υπολείμματα θα καταλήξουν στην Παλαιόχουνη, διότι θα γίνει το έργο της ΤΕΡΝΑ.
Είμαστε στην πιο βρώμικη περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά δεν φταίνε οι δήμαρχοι αλλά η κυβέρνηση που ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή μέσω του Κου Τσιρώνη ώστε να απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και να γίνει νέο deal με τον κ. Φλαμπουράρη».

«Δίνουμε 600.000 ευρώ για μισθώματα ακινήτων που ο κ. Παυλής έλεγε ότι θα φύγουμε»

Την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου, ο Νίκος Τσιαμούλος μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία κι εκεί μεταξύ άλλων είπε ότι «Στον προϋπολογισμό υπήρχε ένα κονδύλι 600.000 ευρώ για μισθώματα του Δημαρχείου τα οποία πληρώνουν οι Δημότες επειδή χάσαμε το δικαστήριο. Σημαία του κ. Παυλή προεκλογικά ήταν, ότι θα φύγουμε από το κτίριο της οδού Λαγοπάτη. Είναι πράγματα που σε εξοργίζουν και τιάλλο να κάνεις εκτός από το να καταγγέλλεις; Η Δημοκρατία που έχουμε μας δίνει όπλα, αλλά εμείς δεν τα αξιοποιούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα