ΑργολίδαΟ Γιώργος Πανοβράκος υποψήφιος για Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Ο Γιώργος Πανοβράκος υποψήφιος για Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Ως υποψήφιος ανεξάρτητος Δήμαρχος  του Δήμου Άργους – Μυκηνών, σας καλώ να συμπορευτούμε όλοι μαζί ενωμένοι, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, ώστε να δώσουμε λύσεις στα καυτά λιμνάζοντα προβλήματα του ιστορικού Δήμου μας.

Να οικοδομήσουμε ένα Δήμο δυνατό, ευέλικτο και παραγωγικό. Να του δώσουμε νέα ώθηση και να ξαναζωντανέψουμε το Δήμο μας, που φθίνει και χειμάζεται, ανακτώντας την παλαιά περίλαμπρη αίγλη του και να τον καταστήσουμε ξανά το μεγάλο εμπορικό κέντρο της Πελοποννήσου. Έχει ο δήμος μας όλα εκείνα τα στοιχεία, τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να μπει σε τροχιά οικονομικής άνθισης. Έχει μοναδικό αρχαιολογικό πλούτο, με πανάρχαιους ιστορικούς τόπους, όπως τις πολύχρυσες Μυκήνες, τη μυθική Λέρνη, τη Λυρκεία, την Αλέα, την προϊστορική Προσύμνη, το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο εντός της πόλης, την Πυραμίδα Ελληνικού, που το ιστορικό τους παρελθόν χάνεται στα βάθη των αιώνων. Εκτός από τις Μυκήνες, έχει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του πελασγικού Άργους, διάσπαρτους σε όλο το Δήμο, εγκαταλελειμμένους και απρόσιτους στο κοινό.

Πραγματικά το Άργος είναι ένα ζωντανό λεύκωμα ιστορικής μνήμης χιλιάδων ετών ικανό να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και να γίνει έτσι πηγή πλούτου και ευημερίας για το Δήμο μας.

Εμείς, ο συνδυασμός μας, θα θέσει ως πρώτη αποκλειστική προτεραιότητα του έργου της την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν  θα μας αφήσει αδιάφορους και αδρανείς:

α) το πρόβλημα της αγροτικής παραγωγής και του μέλλοντος των Νέων Αγροτών μας.

Ομάδα συνεργατών μας, με τη συμμετοχή των συνεταιριστικών οργανώσεων, θα εργαστεί για την εκπόνηση και την υλοποίηση αναπτυξιακού αγροτικού προγράμματος του Δήμου μας.

β) Το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Ο Δήμος θα προχωρήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην υποστήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών εισάγοντας νέες τεχνολογίες, γρήγορη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλα το αστικά κέντρα και στους οικισμούς του Δήμου. Έτσι ο Δήμος θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, με ιδιαίτερη προσοχή στη νεανική επιχειρηματικότητα και την απασχόληση των νέων / νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

γ) το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που πλήττει το Άργος και συνδέεται άμεσα με την έννοια της ανθρώπινης / βιώσιμης και λειτουργικής. Το πρόβλημα αυτό δε λύνεται με αποσπασματικές τεχνικές διευθετήσεις και πεζοδρομήσεις, που το μεγεθύνουν, αλλά με μια σωστή και ρεαλιστική μελέτη, την οποία ο συνδυασμός μας θα φροντίσει να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί και η οποία θα περιλαμβάνει υποστηρικτικούς χώρους στάθμευσης σε όλες τις πλευρές των πεζοδρομήσεων.

δ) την εγκατάλειψη & απομόνωση των γειτονιών στην πόλη του Άργους, αλλά και των χωριών & οικισμών, που βρίσκονται μακριά από την έδρα του Δήμου. Θα δώσουμε βαρύτητα στις γειτονιές αυτές και στα χωριά, δρομολογώντας σωστές και υλοποιήσιμες λύσεις, συναποφασίζοντας με τους κατοίκους τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ποιότητα ζωής στο Δήμο σημαίνει ωραίο και λειτουργικό αστικό περιβάλλον, άφθονο πράσινο, δυνατότητες και επιλογές στον ελεύθερο χρόνο και στην ψυχαγωγία.

Οι συμπολίτες μας, πέραν της κεντρικής Πλατείας του Αγίου Πέτρου, πρέπει να έχουν και άλλους προσβάσιμους χώρους ανάπαυσης και διασκέδασης, οι  οποίοι  με τη σειρά τους θα δώσουν ζωή και κίνηση στις υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου.

Στο Δήμο μας υπάρχουν ξεχασμένα όμορφα ορεινά χωριά, κτισμένα σε μαγευτικά βουνά, που παρουσιάζουν αξιόλογο αγροτουριστικό ενδιαφέρον, τα οποία θα αναδείξουμε και θα τα προβάλλουμε ενισχύοντας την τοπική τους οικονομία.

Θα αναδείξουμε και θα προβάλλουμε το θρησκευτικό τουρισμό. Στο Δήμο μας υπάρχουν σπουδαία εκκλησιαστικά ιστορικά μνημεία και ιεροί χώροι ικανοί να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως λαϊκός αντιπροσωπευτικός θεσμός, πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με όλους φορείς και θεσμούς του Δήμου, της Ελληνικής Πολιτείας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρέπει να αγνοεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου, αλλά να ακούει προσεκτικά την άποψή τους και τα αιτήματα τους.

Ο Δήμος είναι χώρος δουλειάς και δράσης, προσβάσιμος σε όλους τους Δημότες.

Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά και αδιαίρετα.

Ζητώ να εμπιστευτείτε εμένα και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας και σας υποσχόμαστε ότι όλοι μας, ανεξάρτητα από πολιτικές καταβολές, θα εργαστούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, με ήθος και δυναμικότητα, για να οικοδομήσουμε ένα Δήμο αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας  και παράδοσής του.   Ένα Δήμο Ζωντανό, Αναπτυξιακό και Πρωτοποριακό εντελώς απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Σας καλώ στο Εργατικό Κέντρο Άργους, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, για να κάνουμε όλοι μαζί μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τον Δήμο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα