Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΒασίλης Σιδέρης «Με σχέδιο και με την εμπιστοσύνη των πολιτών αναβαθμίζουμε...

Βασίλης Σιδέρης «Με σχέδιο και με την εμπιστοσύνη των πολιτών αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους στην Πελοπόννησο»

Η πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων σε όλη την Περιφέρεια και τη βελτίωση ή αναβάθμιση των υφισταμένων υποδομών έχει ήδη δώσει απτά αποτελέσματα και για το λόγο αυτό απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες ωστόσο σε συνδυασμό με έναν ακραίο λαϊκισμό υπαγορεύει σε υποψηφίους στις περιφερειακές εκλογές να επιχειρούν, προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, να υποβαθμίσουν την αξία των αποτελεσμάτων της εφαρμογής μιας τέτοιας πολιτικής και να επενδύσουν πολιτικά στο μηδενισμό και στις αόριστες γενικολογίες, μήπως και παραπλανήσουν τους πολίτες.

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων συναρτάται πλήρως με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, και την εξασφάλιση της δυνατότητας των πολιτών για ασφαλή και άνετη άθληση. Για το σχέδιό μας αυτό και για τα αποτελέσματά του συνεργαζόμαστε θεσμικά με όλους τους φορείς και τους πολίτες και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής μας είναι το ενωσιακό γήπεδο Αργολίδας το οποίο αποτελούσε όνειρο 60 ετών για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Αργολίδας και εμείς το υλοποιούμε. Δυστυχώς υποψήφιοι στις Περιφερειακές εκλογές δεν θεωρούν πως είναι κάτι σημαντικό και θα πρέπει να περιμένει άλλους καιρούς ή να πάει στις καλένδες.

Δεν γνωρίζουν τους φόβους και τις αγωνίες χιλιάδων γονιών που θέλουν τα παιδιά τους ν’ αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, ώστε να ξεφεύγουν από τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής. Είναι επειδή λειτουργούν ως ελίτ και βλέπουν αφ’ υψηλού σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας, για τα οποία προφανώς αδιαφορούν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Απ’ την άλλη πλευρά, προκειμένου να διαψεύσουν την πολιτική ανυπαρξία τους, φτάνουν, λόγω πανικού, σε ακραίους λαϊκιστικούς ακροβατισμούς κάνοντας αναφορές σε πρακτικές της επταετίας της Χούντας. Είναι αδιανόητο η υλοποίηση ενός προγράμματος που έχει υπερψηφιστεί από συλλογικά όργανα και υπακούει πλήρως στις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες να επικρίνεται με τέτοιο τρόπο από ανθρώπους που μεταχειρίζονται το δημόσιο λόγο με τέτοιο τρόπο. Εκφράζει τον επικεφαλής της παράταξής του η σύνδεση της κατασκευής γηπέδων με τα μαύρα χρόνια της επταετίας των συνταγματαρχών και την κατάλυση της δημοκρατίας;

Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνίας μας. Εμείς ως Περιφερειακή αρχή εργαζόμασταν, εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε ώστε όταν κοιταζόμαστε σ’ αυτόν τον καθρέπτη να νιώθουμε περήφανοι για το αποτέλεσμα, περήφανοι για το έργο που παράγουμε για τους συμπολίτες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα