ΑργολίδαΦ. Δαμούλος: Το Σωματείο Ασφαλιστών Αργολίδας θα ολοκληρωθεί σύντομα

Φ. Δαμούλος: Το Σωματείο Ασφαλιστών Αργολίδας θα ολοκληρωθεί σύντομα

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η ενημερωτική εκδήλωση, αναφορικά με την εφαρμογή του Ν.4583/2018 (Οδηγία IDD) και τις συνέπειες αυτού στην αγορά των ασφαλιστικών προϊόντων, η οποία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με την συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εισηγητές ήταν ο κύριος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κύριος Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης οι δυο Πρόεδροι αντάλλαξαν τιμητικές πλακέτες ως ένδειξη της φιλικής και συνεργατικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος ευχαρίστησε τους εισηγητές για την αποδοχή της πρόσκλησης  και μίλησε για την σημασία του κλάδου της διαμεσολάβησης στην οικονομική ζωή, καθώς και για τη σημασία εναρμόνισης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις. Επίσης αναφέρθηκε στη  σύσταση του Σωματείου Ασφαλιστών Αργολίδας που πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα, εξέλιξη που θα αποτελέσει έναυσμα για την περαιτέρω ανάδειξη του επαγγέλματος στην περιοχή.

Στη συνέχεια κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Χατζηθεοδοσίου, έκανε μια σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την εξέλιξή του κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Κατόπιν ο κύριος Γαβαλάκης αναφέρθηκε περιεκτικά στα βασικά σημεία της οδηγίας IDD καθώς και στην επίδραση αυτής στην τήρηση του Μητρώου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Επεσήμανε τις βασικές απαιτήσεις της οδηγίας για την ενημέρωση του πελατειακού κοινού και τις σχετικές ρυθμίσεις της εθνικής νομοθεσίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, δίνοντας κατατοπιστικές απαντήσεις. Επίσης κάλεσαν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νομού να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, είτε για επίλυση αποριών, είτε για κατάθεση προτάσεων οι οποίες θα μπορέσουν να εξελίξουν τον κλάδο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα