Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΣυνεντεύξειςΓιάννης Σαρρής: «Ο Τατούλης βλέπει εκατό χρόνια μπροστά»

Γιάννης Σαρρής: «Ο Τατούλης βλέπει εκατό χρόνια μπροστά»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος, Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα. Δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και κατάγεται από το Λυγουριό

Αποτελεί Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης του έχει αναθέσει (προεξοφλώντας την αμέριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του) τον Συντονιστικό ρόλο των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, μιλά ως ακολούθως στον Κώστα Πρώιμο, για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που έγιναν, ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, για τον Πέτρο Τατούλη και για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ποια εκτιμάτε ως τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας σας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Έχουν γίνει πολλά αναπτυξιακά έργα ανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο τα σημαντικά έργα που γίνονται κι αφορούν στην Αργολίδα, εντοπίζονται στην επικείμενη κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Επιδαύρου, που βρίσκεται στο Λυγουριό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στην σχετική εισήγησή μου, προχώρησαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με αγαστή συνεργασία, το εν λόγω έργο έχει δημοπρατηθεί με έκπτωση 46% περίπου, έχει αναλάβει ο εργολάβος και πολύ σύντομα αφότου εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συμβούλιο θα αρχίσει η κατασκευή του. Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό έργο, αποτελεί η σύνθεση του brand Name «Μυθική Πελοπόννησος». Αυτή τη στιγμή εμείς το έχουμε «απογειώσει».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εσείς προσωπικά πως έχετε συμβάλει στην καθιέρωση του;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ:«Είμαι μέλος της ομάδας που έχει αναλάβει την προώθηση της «Μυθικής Πελοποννήσου» ανά την υφήλιο. Αξιοποιήσαμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Σήμερα που μιλάμε, πραγματοποιούνται είκοσι διεθνείς πτήσεις, επίσης συμμετείχαμε σε ουκ ολίγες Παγκόσμιες εκθέσεις, όπου προβάλλαμε στο μέγιστο βαθμό τα τουριστικά προϊόντα της Πελοποννήσου, ενώ διοργανώσαμε συνέδρια μεγάλης εμβέλειας, όπως το 2015 στην Πύλο, με εξακόσιους Άγγλους τουριστικούς Πράκτορες. Από την επόμενη χρονιά παρατηρήθηκε μια σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας που άγγιξε στους Τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας ακόμη και το 30%».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Επομένως θα χαρακτηρίζατε ως ρητορική την ερώτηση, «γιατί πάλι τάσσεστε στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Ασφαλώς… Καταρχήν, είναι ένας χαρισματικός και συνεπώς ευφυής πολιτικός, με όραμα, βλέπει 100 χρόνια μπροστά, είναι εκείνος ο άνθρωπος που το 2010 – 11 μίλησε πρώτος για ΣΔΙΤ, και ασφαλώς σε τούτη τη φιλοσοφία εντάχθηκε και το νευραλγικής φύσης Φαραωνικό έργο, όπως είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Αν και το ανωτέρω ζωτικής σημασίας εγχείρημα «ταλαιπωρήθηκε» αρκετά με τις τρικλοποδιές όλων όσων ήταν απέναντι από εμάς, τελικά προσφάτως δρομολογήθηκε και πολύ σύντομα θα εκκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής του.
Εν τέλει, από εκεί που είχε αρκετούς πολέμιους, αναγνωρίστηκε ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο Πανελλαδικά.
Ένα ακόμη έργο που «πέρασε» πριν λίγο καιρό από το ΠΕΣΥ, αφορά την ανάπλαση του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, που θα αναδείξει τις αρχαιότητες και θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Βέβαια το Ναύπλιο, το Άργος, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, είναι διεθνούς εμβέλειας Τουριστικοί προορισμοί, οπότε αν ασχοληθούμε συστηματικά και οργανωμένα η Αργολίδα θα γνωρίσει πρωτόγνωρη ανάπτυξη, ακολουθώντας νέα μονοπάτια ευημερίας και προόδου…
Επίσης τα Υδατοδρόμια, κατά πάσα πιθανότητα με σταθμούς σε Νέα Κίο και Πορτοχέλι, θα συμβάλουν ιδιαιτέρως στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη καθώς θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε ολιγομελείς, αλλά υψηλού βαλαντίου ομάδες επισκεπτών, από όλα τα μέρη.
Ένα ακόμη πεδίο, το οποίο εξετάζουμε με τη δέουσα προσοχή και προωθούμε, έχει να κάνει με την ανάδειξη του Περιπατητικού Τουρισμού, σε μια περιοχή όπως η Αργολίδα, η οποία αναμφισβήτητα ενδείκνυται για τέτοιες δράσεις…»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Σε περίπτωση που ο κ. Τατούλης επανεκλεγεί, πιστεύετε ότι Θα χρειαστείτε συνεργασίες για την «επόμενη μέρα»;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Είμαι πεπεισμένος ότι την εκλογική μάχη θα την κερδίσουμε από την πρώτη Κυριακή».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εσείς προσωπικά στοχεύετε σε θεσμική σας αναβάθμιση, αν όλα πάνε καλά και επανεκλεγείτε;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: «Αν υπάρξουν ανάγκες προς αυτήν την κατεύθυνση… Όμως όλο αυτό, είναι καθαρά αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα