Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΣυνεντεύξειςΓ. Καχριμάνης: «Ο Κωστούρος ΞΕΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ»

Γ. Καχριμάνης: «Ο Κωστούρος ΞΕΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Διατελεί ως Αντιδήμαρχος, στο νευραλγικό πόστο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων. Αποφάσισε εκ νέου να θέσει εαυτόν στην εκλογική κρίση των δημοτών, ενώ μιλά για τα όσα θα πράξει στη Δ.Ε Ασίνης σε περίπτωση που επανεκλεγεί.
Ο ανωτέρω λόγος, γίνεται για τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Καχριμάνη, ο οποίος παραχώρησε ευγενώς στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, την ακόλουθη και άκρως κατατοπιστική συνέντευξη, με φόντο τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Κ.Π.: Αποφασίσατε εκ νέου να «συστρατευτείτε» στο πλευρό του Δημάρχου του Δήμου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου. Θα μπορούσατε να μας αποδώσετε τα κίνητρά σας;

Γ.Κ: «Η απόφαση μου να είμαι και πάλι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κωστούρο, στηρίζεται σε δυο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας και η θέληση μου να εξακολουθώ να προσφέρω στην λειτουργία του δήμου.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι για μένα κυρίαρχη δύναμη όχι τόσο για την αυτοδιαχείριση της, όσο για την αμεσότητα της με τους δημότες. Σε μια συγκυρία, που η οικονομική κρίση αποξένωσε την τοπική κοινωνία από την κεντρική πολιτική σκηνή, εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι βρεθήκαμε δίπλα στους δημότες και ψάξαμε την λύση, σε κάθε μικρό η μεγάλο πρόβλημα. Αυτή λοιπόν η αυτοδιάθεση, η συνεισφορά στον τόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε, συναναστρεφόμαστε και εν τέλει ζούμε, είναι κυρίαρχος λόγος για τη συμμετοχή μου στα κοινά.
Σημαντικό επίσης είναι, ότι ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εξακολουθεί να με εμπνέει τόσο με το όραμα του για τον Δήμο, όσο και με την εργατικότητα του και τις γνώσεις του. Είναι όπως καταλαβαίνετε, πάρα πολύ σημαντικό ο εκφραστής του συνδυασμού να μπορεί να σε πείσει για την ικανότητά του να ηγηθεί, πολύ δε περισσότερο να το έχει αποδείξει. Ο Δήμαρχος από τη μέχρι τώρα πορεία του, έχει πείσει και τον τελευταίο, για την ικανότητά του και την εργατικότητα του».

Κ.Π.: Σας καταλογίζουν συχνά- πυκνά οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, πως δεν έχετε επιδείξει ουσιαστικό αναπτυξιακό έργο στην περιοχή του δήμου Ναυπλιέων, κατά την διακυβέρνησή σας ως Δημοτική Αρχή…

Γ.Κ: «Η πολιτική της καταστροφολογίας και του μηδενισμού είναι κυρίως δείγμα αδυναμίας εκείνου που την εκφράζει, γιατί πολύ απλά δεν έχει κάτι να προτείνει. Τι εννοούμε με την λέξη ανάπτυξη; Θα αναφερθώ και σε έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί και θα γίνουν.
Ας μιλήσουμε όμως για το πώς ήταν οι εμπορικοί δρόμοι του Ναυπλίου πριν από πέντε χρόνια, σε τι επίπεδο ήταν οι αφίξεις τουριστών, ποια ήταν η επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Ναυπλίου τόσο σε ποσοτικά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, και πόσο αυτή η άνοδος σε όλους τους τομείς έχει συμπαρασύρει και άλλες δημοτικές ενότητες.
Θυμάστε την λεωφόρο Άργους, με τα μισά και πλέον μαγαζιά κλειστά; Σήμερα δεν θα βρείτε κάποιο και αν υπάρχει, αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι γιατί δεν παρατηρείται ανάλογη ζήτηση.
Η Πρόνοια είναι ίδια συγκριτικά με πριν πέντε χρόνια; Σήμερα, μιλάμε για μια περιοχή σε πλήρη και συνεχόμενη ανάπτυξη, με δικά της χαρακτηριστικά. Ανάπτυξη έχουμε, όταν το «επιχειρείν» δεν είναι μια άγνωστη λέξη και όταν ο επιχειρηματικός κόσμος εμπιστεύεται την δημοτική αρχή και τον κύριο στόχο της να κάνει το Ναύπλιο 365 ΗΜΕΡΕΣ προορισμό.
Ως λογιστής τουριστικών επιχειρήσεων, έχω άμεση γνώση της συνεχούς ανοδικής πορείας του τουρισμού, ο οποίος δεν περιορίζεται πια σε ένα μήνα καλοκαιρινής περιόδου..
Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου με τους φορείς του τουρισμού και της ανάδειξης της περιοχής μας με κάθε τρόπο (εκθέσεις – συνέδρια – εκδηλώσεις – αθλητικά events κλπ). Άφησα για το τέλος, την προσέλευση τουριστών σε σχέση με το λιμάνι γιατί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο μας είναι αυτό. Προσπαθούν να το αποδομήσουν χαρακτηρίζοντάς το παλιό. Δεν είναι έτσι. Το κατάφερε μέσα σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και το επανένταξε ο Δημήτρης Κωστούρος. Κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 5.000.000,00 ΕΥΡΩ και όπως γνωρίζετε, το έργο προχωράει κανονικά. Αυξήσαμε την δημοτική περιουσία με την αγορά εμβληματικών κτηρίων, αλλά και χρήσιμων άλλων ιδιοκτησιών. Εντάξαμε στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη την ανάπλαση της οδού Αιγίου και του Ψαρομαχαλά. Ολοκληρώθηκε το αποχετευτικό στο Δρέπανο και την Πλάκα. Η περιοχή της Δ.Ε. Μιδέας έχει πλέον πόσιμο νερό. Και άλλα πολλά, που σύντομα θα τα δείτε στον απολογισμό του έργου μας».

Κ.Π.: Είστε Αντιδήμαρχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του εν λόγω Δήμου…Θα το θέσω απλά… Πως είναι το Ταμείο;

Γ.Κ: «Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκείνο που με ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι το ταμείο της κάθε επιχείρησης και του κάθε δημότη. Ο Δήμος δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός. Δεν είναι προς όφελός μας να δημιουργούμε ταμείο. Σκοπός μας είναι για κάθε ευρώ που δίνουν οι δημότες στον Δήμο εμείς να το γυρίζουμε σε αυτούς, πολλαπλάσια – ανταποδοτικά.
Επειδή όμως καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησης σας, σας λέω με βεβαιότητα ότι αν ρωτήσετε στην αγορά θα σας πουν όλοι ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρηματιών και δήμου έχει περάσει από την εποχή της αμφισβήτησης και της απροθυμίας να συνεργαστούν, στην εποχή της εμπιστοσύνης. Καταφέραμε και πληρώσαμε τα πέντε τελευταία χρόνια περισσότερα από 5.000.000,00 σε ανεξόφλητα τιμολόγια που βάλτωναν στον Δήμο από το 2010. Αυτό και μόνο, είναι αρκετό για να απαντήσω στην ερώτησή σας, για το πώς είναι τα οικονομικά του Δήμου. Ο τελευταίος απολογισμός του Δήμου δια στόματος των Ορκωτών Λογιστών ήταν πλεονασματικός».

Κ.Π.: Σε περίπτωση επανεκλογής σας, έχετε εντοπίσει τους τομείς που ενδεχομένως έχει παρατηρηθεί μια ολιγωρία; Και αν ναι, ποιά έργα θα μεριμνήσετε ώστε να δρομολογηθούν άμεσα;

Γ.Κ: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Φυσικά και υπάρχουν τομείς που χρήζουν βελτίωσης ή ακόμη και πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Εμείς ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης από τους Δημότες γιατί έχουμε επιδείξει ότι είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους, μπορούμε να εξασφαλίσουμε πόρους και να υλοποιήσουμε αναπτυξιακά έργα, δυνάμεθα να λύσουμε προβλήματα σε δύσκολους καιρούς. Δεν είμαστε από αυτούς που το βάζουν στα πόδια.
Αν τώρα επιγραμματικά με ρωτάτε να σας πω κάτι που θα ήθελα να κάνω, ή μάλλον κάτι που θα κάνω εφόσον επανεκλεγώ είναι:
1) Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και των γεγονότων που συνδέονται με αυτά με τεχνολογικά και διαδραστικά μέσα (π.χ. προβολές video αναπαράστασης ιστορικών γεγονότων, εικονική πραγματικότητα, χρήση ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών μέσων, ιστορικά μονοπάτια)
2) Δημιουργία δικτύου τοπικής ιστορίας όλων των περιοχών του Δήμου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (συλλόγους, οργανισμούς) και σχολεία (υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αλληλεπίδραση μέσω ανταλλαγής πληροφοριών)
3) Κυκλοφοριακή Αγωγή (Άμεση λειτουργία του Πάρκου για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία όλων των βαθμίδων).
Για την περιοχή μου, την Δ.Ε Ασίνης έχω θέσει ως σκοπό μου να λυθούν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της, που είναι ο επέκταση του βιολογικού σε περιοχές όπου δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί, αλλά και η ύδρευσή των περιοχών με πόσιμο νερό. Και για τα δύο υπάρχουν μελέτες έτοιμες και αυτό που απομένει είναι να βρούμε τη χρηματοδότηση».

Κ.Π.: Πόσο εύκολη είναι η τρέχουσα εκλογική μάχη κύριε Καχριμάνη, για την Παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου;

Γ.Κ: «Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι δύσκολη. Κανείς και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο. Εμείς, τα πέντε αυτά χρόνια σταθήκαμε δίπλα στους δημότες και εργαστήκαμε με σεβασμό στην εντολή που μας έδωσαν. Είμαστε μια νέα Δημοτική αρχή. Έχουμε ξεκινήσει ένα έργο και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Σήμερα με την εμπειρία μας και τις καθαρές προθέσεις μας, στεκόμαστε μπροστά σε κάθε Δημότη και κάθε δημότισσα και τους κοιτάμε στα μάτια. Είμαστε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια σταθήκαμε πλάι τους, σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα που προέκυψε.
Έχουμε ενέργεια, θέληση και φυσικά έναν Δήμαρχο που ΞΕΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να πετύχει ο Δήμος μας».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα