ΑργολίδαΗ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καταργεί το παλαιό αντλιοστάσιο του ΟΤΕ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καταργεί το παλαιό αντλιοστάσιο του ΟΤΕ

Αυτές τις ημέρες η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ολοκληρώνει τις εργασίες για την κατάργηση του παλιού αντλιοστασίου, ( λειτουργεί εδώ και τριάντα έτη ), παραπλεύρως του ΟΤΕ.

Το υφιστάμενο αυτό κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης λειτουργεί εκτός προδιαγραφών ως προς την συμφωνημένη ισχύ με την ΔΕΗ και έτσι επιβαρύνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα συνολικά έξοδα της ΔΕΥΑΝ από πλευράς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Η λειτουργία του αντλιοστασίου αυτού θα αντικατασταθεί με αυτήν του νέου σύγχρονου αντλιοστασίου στο πάρκο Κανελλόπουλου.

Έτσι επιτυγχάνονται άμεσα δυο στόχοι:

Ο πρώτος αφορά την σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑΝ όπερ θα συντελέσει στην οικονομική εξυγίανση την Εταιρείας το οποίο είχε θέσει έως πρώτιστο στόχο από την αρχή αναλήψεως των καθηκόντων της, η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο δεύτερος στόχος αφορά την αναβάθμιση από πλευράς συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της βάρδιας του αντλιοστασίου, οι όποιοι πλέον  θα μετακινηθούν και θα εργάζονται στο νέο σύγχρονο αντλιοστάσιο.

Ολοκληρώνοντας πρέπει να σημειώσουμε ότι η διαδικασία της αντικαταστάσεως του παλαιού με το νέο αντλιοστάσιο απεδείχθη δύσκολη και επίπονη, διαρκώντας δυο έτη , με κόστος 120.000 €  από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΝ, λόγο των ειδικότερων συνθηκών του αντικειμένου των έργων, ( ενεργοποίηση νέων δικτύων ύδρευσης σε συνδυασμό με υφιστάμενα- διαχωρισμός της υδροδότησης της πόλης του Ναυπλίου σε Χαμηλή – Υψηλή Ζώνη ), διαδικασίες που είχαν “βαλτώσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα