ΆρθραΗ "Μάχη" της ζωής μου

Η “Μάχη” της ζωής μου

Γράφει η Μάχη

Όταν τον είχε βρει τον Μενέλαο, λοιπόν που λέτε, η μαμά μου στο μπαλκόνι στο Κολωνάκι, μάλλον τον είχαν παρατήσει καλοκαίρι πριν από τις διακοπές, όπως έχω ακούσει σε πολλές περιπτώσεις ίδιες, από άλλες ιστορίες από διάφορες γνωστές μου γάτες. Ο καημένος πρέπει να έχει υποφέρει πολύ, γιατί οι φοβίες που έχει είναι παράλογες. Για παράδειγμα, ένα καλοκαίρι στην Πάρο η μαμά μου άνοιξε διάπλατα μια σακούλα μεγάλη και εκείνος με ένα σάλτο εξαφανίστηκε. Έτσι μεταξύ μας τον ονομάσαμε «Σαλταπήδα».
Γενικά, δεν του αρέσουν καθόλου οι μετακινήσεις και μέχρι να εγκλιματιστεί περνάει συνήθως καμιά βδομάδα. Πολύ φοβάμαι, ότι εξαιτίας του περσινού περιστατικού στο Πόρτο Χέλι, δε θα ξαναμπώ σε πλοίο ή αυτοκίνητο και λυπάμαι ιδιατέρως. Γιατί εγώ από την άλλη, όπου δω τσάντα πάω και χώνομαι, είτε είναι αυτή χεριού, είτε ταξιδιού. Έχω μοιάσει στην μαμά μου και έχω μανία και εγώ με τις τσάντες και με τα ρούχα, όπως και εκείνη.

Αφήστε που σκέφτομαι ότι μπορεί καμιά μέρα να με πάρει βόλτα και μένα, στο κομμωτήριο, ή στα μαγαζιά για ψώνια ή ακόμα και για ποτάκι που πάει συχνά, ή στο Pet Shop για Catisfactions! Τα Catisfactions είναι λιχουδιές με κοτόπουλο ή με τυρί, ή με Σολωμό που κρύβει η μαμά στο συρταρωτό ντουλάπι της κουζίνας και μα την εξυπνάδα μου δεν μπορώ με τίποτα να το ανοίξω. Όταν την ακούμε με τον συγκάτοικο να πηγαίνει προς την κουζίνα σαν πούμα διασκελιζόμαστε μπροστά της και αρχίζουμε τις γλύκες. Μιάου.
Αυτές τις μέρες του Πάσχα – όπως λέτε εσείς οι κοινοί θνητοί – εγώ πολύ στεναχωριέμαι, γιατί μένω μόνη μου με τον Σαλταπήδα – συγκάτοικο και βαριέμαι.

Έχω ακούσει για πολλές λιχουδιές την ημέρα αυτή στο τραπέζι, όμως ξέρω πως δε θα έτρωγα τίποτα από αυτά από συμπαράσταση στους τετράποδους φίλους μου. Το πολύ – πολύ κάνα αβγουλάκι, γιατί προσέχω τη σιλουέτα μου. Θέλω να παραμείνω κομψή και ευέλικτη όσο μεγαλώνω.
Να… σαν να την ακούω να ετοιμάζει τα πράγματα της η μαμά μου, για την έξοδο του Πάσχα. Πάλι έβγαλε αυτή την καταραμένη σκάλα με την οποία ανεβαίνει στις ντουλάπες της. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, αλλά που θα πάει, θα γυρίσει.

Καλό Πάσχα φίλοι μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα