Home Άρθρα Περί εκλείψεων ο λόγος…

Περί εκλείψεων ο λόγος…

0
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Οι πρώτες εκλείψεις του 2019 είναι παρελθόν. Όμως δεν μας ξέχασαν τελείως. Το δεύτερο κύμα εκλείψεων έρχεται το καλοκαίρι.
Και οι τρεις εκλείψεις του 2019, αλλά και μια τέταρτη στην αρχή του 2020, γίνονται στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, με κυριαρχία άλλοτε του Κρόνου και άλλοτε της Σελήνης.

Ο Κρόνος, που κυβερνάει την Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι πρέπει από καιρού εις καιρόν να ελέγχει την πορεία και την «πρόοδο» του αγαπημένου του «παιδιού». Έτσι λοιπόν, αυτή τη χρονιά, έχει εισβάλει και ελέγχει τις εκλείψεις, για να θυμίζει ότι αυτός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο Κρόνος μπήκε στον Αιγόκερω και έγινε παντοδύναμος στις 20-12-2017 και θα μείνει εκεί μέχρι τις 17-12-2020. Αυτή η τριετία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, και προδιαγράφει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για την κυριαρχία της εξουσίας, η οποία επιβάλλει, στερεί, αναγκάζει, περιορίζει, διαλύει, χρησιμοποιεί βία, και ρυθμίζει την κάθε μορφής ιδιοκτησία σε θάλασσα και στεριά. Ο Κρόνος βρισκόταν πάλι στον Αιγόκερω από 5-1- 1959 έως 3-1-1962 , από 13-2-1988 έως 10-6-1988 και από 12-11-1988 έως 6-2-1991.

Το πρώτο κύμα εκλείψεων ήδη έχει πραγματοποιηθεί, και το δεύτερο έρχεται με την ολική ηλιακή έκλειψη της 2ας Ιουλίου, στον Καρκίνο, με κυβερνήτρια της έκλειψης τη Σελήνη και την Κρόνια «κυριαρχία» απέναντι, σε αντίθεση, να προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες. Ακολουθεί μια σεληνιακή μερική έκλειψη στις 16 του ίδιου μήνα, στον άξονα Αιγόκερου- Καρκίνου, με κυβερνήτη τον Κρόνο. Η τελευταία έκλειψη για το 2019 θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου, και θα είναι δακτυλιοειδής ηλιακή, με κυβερνήτη τον Κρόνο. Θεωρώ πως αυτή η τελευταία έκλειψη είναι ιδιαίτερα σημαντική και προδιαγράφει το μέλλον μας για πολλά χρόνια.

Αν βρισκόμασταν σε άλλη χώρα, και ίσως μια άλλη εποχή, λιγότερο πεζή και περισσότερο ηρωική, θα έλεγα πως αυτή η τελευταία έκλειψη του 2019 μοιάζει σαν να υποδηλώνει μια λαϊκή εξέγερση, μια επιρροή του λαού πάνω στην εξουσία, μια ανατροπή, μια βίαιη ανατροπή του «βασιλιά», μια εκθρόνιση. Στην κινητοποίηση αυτή εμπλέκονται και θέματα μεταναστευτικού, τόσο από όσο και προς την Ελλάδα. Ο Δίας που θα βρίσκεται κι αυτός στον Αιγόκερο, κάνει μια συζυγία με την έκλειψη και σηματοδοτεί την έναρξη διεργασιών που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στη ζωή μας.

Οι προηγούμενες εκλείψεις θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος για τη δυναμική λαϊκή έκρηξη της τρίτης έκλειψης. Θα έχουν προηγηθεί ανατροπές σε θέματα ηθικής, νόμου, συμπεριφοράς, θα έχουν γίνει άπειρες συνωμοσίες και ανταρσίες, ως και κάποια ύποπτη πολιτική δολοφονία που θα φανεί ως ατύχημα. Θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, επιδημίες και άγνωστες ασθένειες, πιθανότητες για σεισμούς, ατυχήματα στη θάλασσα, καταστροφές στις καλλιέργειες. Το τετράγωνο του Ουρανού με τον Ωροσκόπο κατά την έκλειψη της 2ας Ιουλίου, υποδηλώνει ξαφνικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ανατροπές, καθώς και απόλυτες αποφάσεις σε οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα.

Και στο Μεσουράνημα, η Αστραία, που συνδυάζεται με κάποιο αστέρα του αστερισμού του Ζυγού. Πρόκειται για ένα αστεροειδή που πήρε το όνομα του από τη μυθική Αστραία, κόρη του Διός, εκείνη που κατηύθυνε τους κεραυνούς του, που συνδέθηκε με τη Δικαιοσύνη. «Θεία Δίκη, θα πέσει φωτιά να μας κάψει».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version