ΑργολίδαΤαξίδι στην ιστορία του Ναυπλίου με έκθεση αντιγράφων γκραβούρας

Ταξίδι στην ιστορία του Ναυπλίου με έκθεση αντιγράφων γκραβούρας

Σε ένα «πραγματικό» ταξίδι στο χρόνο συμμετείχαν οι επισκέπτες της έκθεσης γκραβούρας του Ναυπλίου που πραγματοποίησε τα εγκαινια της την Κυριακή 21 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 5 Μαΐου στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» συνδιοργανώνουν την έκθεση αντιγράφων γκραβούρας της πόλης που φιλοτέχνησε η ζωγράφος και αγιογράφος κυρία Κατερίνα Μπεκιάρη, μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου.

Η πόλη παρουσιάζει όλα τα μυστικά της μέσα από γκραβούρες και φωτογραφίες που απεικόνισαν ξένοι (κυρίως Γερμανοί) περιηγητές, οι οποίοι έδωσαν ανάγλυφη την απήχηση των πολιτισμών, των επιδράσεων, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας της εποχής. Οι πρωτότυπες γκραβούρες βρίσκονται στο Μουσείο του Μονάχου.

Η πόλη παρουσιάζει την συνέχειά της και την διατήρηση του ύφους που την φέρουν να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία. 
Χαρακτηριστικά κτήρια, πλατείες, κρήνες, κάστρα και ντάπιες θα θυμίσουν σε κάποιους επισκέπτες και θα πληροφορήσουν κάποιους άλλους ότι η Ιστορία πάντοτε γράφεται στηριγμένη στο παρελθόν της… και στο Ναύπλιο ανήκει αυτό το ιστορικό προνόμιο… να έχει ένα καταλυτικό για την σύγχρονη Ελλάδα παρελθόν…

Τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησαν με την μελωδική είσοδο της Χορωδίας Συμφωνία υπό την διευθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, ενώ μίλησαν, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θεοδόση Σπαντηδέας, η  ζωγράφος Κατερίνα Μπεκιάρη και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ενώ παρευρέθηκε πλήθος Ναυπλιέων και επισκεπτών της πόλης, ανάμεσα τους ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου, η εντεταλμένη για θέματα Παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Ναυπλίου Συνταγματάρχης (ΜΧ) Γεώργιος Γερανιός, μέλη του Συλλόγου και παλιοί Ναυπλιώτες.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 11.00 έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00 με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν κάποια από τα υπέροχα αντίγραφα που φιλοτέχνησε η ζωγράφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα