Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
Αργολίδα_bet²: 35 έφηβοι κλείνουν το μάτι στη ρουτίνα της πόλης

_bet²: 35 έφηβοι κλείνουν το μάτι στη ρουτίνα της πόλης

Πριν από 2 μήνες, μια ομάδα εφήβων δέχτηκε μια μεγάλη πρόκληση, στο πλαίσιο του πρότζεκτ _bet²… Εκπαιδεύτηκε μέσα από μια σειρά 10 εργαστηρίων, για να δημιουργήσει το δικό της καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην πόλη του Ναυπλίου. Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και καλλιτέχνες βοήθησαν τη νεοσύστατη ομάδα καθόλη τη διάρκεια προετοιμασίας, προσφέροντας την καθοδήγηση τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

35 έφηβοι κλείνουν το μάτι στη ρουτίνα της πόλης, σχεδίασαν, οργάνωσαν, δημιούργησαν ένα νεανικό, φρέσκο και διαδραστικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ. Τώρα σας καλούν να πάρετε μέρος σε αυτό, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στο Ναύπλιο.

Οι έφηβοι της πόλης παρουσιάζουν σε λίγες μέρες ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ με το οποίο εκφράζουν τις ανάγκες και τις σκέψεις τους στο ευρύ κοινό. Προσφέρουν ένα καινούριο τρόπο αλληλεπίδρασης των πολιτών ανεξάρτητα από ηλικία και κοινωνικοπολιτισμική προέλευση.

Το φεστιβάλ _bet² υποστηρίζεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών), την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ». Υπεύθυνη διοργάνωσης // Μάρα Καλαντζή

Λίγα λόγια για το πρότζεκτ _bet²

Το _bet² είναι ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ, σχεδιασμένο για εφήβους. Το όνομα προκύπτει απο το βασικό του στόχο ‘boost esteem through theater’, δηλαδή την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσω θεατρικών τεχνικών. Ταυτόχρονα το πρότζεκτ στοχεύει στην καλλιέργεια τριών ακόμα δεξιοτήτων των εφήβων, α) της ενσυναίσθησης, β) της επικοινωνίας και γ) της κριτικής σκέψης.

Αποτελεί ένα από τα 30 πρότζεκτ που ταξίδεψαν και εφαρμόστηκαν στη Γερμανία στα πλαίσια της υποτροφίας START-create cultural change. Μόνο τα 15 πέρασαν στην επόμενη φάση της υποτροφίας. Ένα από αυτά ήταν το πρότζεκτ _bet² που επέστρεψε στο Ναύπλιο για την υλοποίηση του.

Το START-create cultural change είναι ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung σε συνεργασία με το Goethe-Institute Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Γιάννη Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

*Οι δράσεις του διήμερου καλλιτεχνικού φεστιβάλ περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή video, performance των εφήβων και αλληλεπιδραστικά παιχνίδια πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα