ΣυνεντεύξειςΈφη Ψυχογυιού: «Ζούμε καλύτερα στη Νέα Πελοπόννησο»

Έφη Ψυχογυιού: «Ζούμε καλύτερα στη Νέα Πελοπόννησο»

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Έφη Ψυχογυιού γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και μεγάλωσε στο Άργος, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής του πατέρα της, Σπύρου. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαιτολογία, Διατροφή και αυτή τη περίοδο σπουδάζει Life Coach στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ζει στο Ναύπλιο και είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.
Από πολύ μικρή ηλικία, διακρίθηκε για το ταλέντο της στον αθλητισμό και κυρίως στην πετοσφαίριση. Έκανε την Αργολίδα υπερήφανη, καθώς η Έφη Ψυχογυιού, αγωνίστηκε επί πολλά χρόνια στις Εθνικές Ομάδες της χώρας μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα με την συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα βόλει, αγωνίστηκε σε μεγάλα Σωματεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, ενώ ασχολήθηκε και με το beach volley και κατέλαβε την 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες. Τα τελευταία χρόνια, ασκεί την προπονητική στην ομάδα της «Αλκυόνης» στο Ναύπλιο, ενώ δραστηριοποιείται έντονα στις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειάς της.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Κυρία Ψυχογιού, γιατί τώρα και γιατί με τον Συνδυασμό του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη;

ΕΦΗ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ: «Η πρόταση από τον κ. Τατούλη και την «Νέα Πελοπόννησο» ήλθε στη ζωή μου ακριβώς τη στιγμή που ένιωθα έτοιμη να δράσω ενεργά και ουσιαστικά για το καλό του τόπου μου και των ανθρώπων του. Η μεγάλη εμπειρία, η βαθιά γνώση και η ωριμότητα που έχω αποκτήσει πλέον από την μακροχρόνια ενασχόληση μου στους τομείς του αθλητισμού και του τουρισμού, πιστεύω ότι μου δίνουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να κοιτάξω τους συμπολίτες μου στα μάτια και να τους βεβαιώσω ότι έχω την ικανότητα και μπορώ να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων και να δουλέψω σκληρά για την ανάπτυξη και πρόοδο της Αργολίδας.
Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, ενισχύθηκε και από έναν ακόμα λόγο: Την εκτίμηση που τρέφω προς τον πρόσωπο του κ Πέτρου Τατούλη. Εκτίμηση για την προσωπικότητά που τον χαρακτηρίζει αλλά και για το έργο που έχει υλοποιήσει. Θέλω να σταθώ δίπλα του ώστε να μπορέσω να καταθέσω νέες ιδέες και προτάσεις και μαζί του να δώσουμε λύσεις και να συνεχίσουμε με επιμονή και πείσμα την υλοποίηση του οράματός του, για μια δυνατή, ενωμένη Πελοπόννησο».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Δηλώνετε την πρόθεση σας να συμβάλλετε από το δικό σας μετερίζι, στην περαιτέρω αναβάθμιση του Αθλητισμού και του Τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που έχετε προς αυτήν την κατεύθυνση;

ΕΦΗ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ: «Κοιτάξτε, όσον αφορά στο τομέα του αθλητισμού η πρώτη μου έννοια και προτεραιότητα είναι να φέρουμε ακόμα πιο πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Μπορούμε να φέρουμε στον αθλητισμό όλα τα παιδιά της Αργολίδας; Αυτό θέλουμε να πετύχουμε.
Ο αθλητισμός, εκτός από την ενδυνάμωση και την υγεία του σώματος που προσφέρει, πλάθει χαρακτήρες, διδάσκει αγωγή και παιδεία μα το κυριότερο όλων είναι ότι απομακρύνει τα παιδιά μας από τις κακές επιρροές που παραμονεύουν δίπλα τους. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τόσο παιδιών, χρειαζόμαστε περισσότερες αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις σε όλα τα αθλήματα και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε.
Άλλωστε, είναι ένα έργο που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται από την Περιφερειακή αρχή. Σχετικά με το τομέα του τουρισμού, η αρχή έχει γίνει από τον κ. Τατούλη και γνωρίζετε καλά ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο κ. Τατούλης μαζί με την ομάδα του υλοποίησαν σημαντικές δράσεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του τουριστικού κεφαλαίου του προορισμού «Πελοπόννησος», της γαστρονομίας και της ανάδειξης τοπικής κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σημαντικές είναι και οι τουριστικές και άλλες υποδομές που δημιούργησαν, οι οποίες άλλαξαν τη καθημερινότητα πρώτα του Πελοποννήσιου, και κατ’ επέκταση των επισκεπτών μας.
Με γνώμονα πάντα τις συνέργιες, σχημάτισαν ένα σύγχρονο μοντέλο co-marketing μέσω του DMO που δημιούργησαν και συνεργαστήκαν με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες διεθνώς όπως Aegean Airlines, British Airways, Easyjet, Austrian, Brussels, Swiss, NikiI, Cedar, Edelweiss συνδέοντας την Πελοπόννησο με τους μεγαλύτερους συνδέσμους tour operator όπως ο ABTA (Βρετανοί Travel Agent) και ο DVR (Γερμανοί Travel Agent).
Η Πελοπόννησος βγήκε από την εσωστρέφεια και για πρώτη φορά την είδαμε ως προτεινόμενο παγκόσμιο προορισμό σε διεθνή έντυπα όπως στην Dailymail, στην Telegraph, στο Lonely Planet, στους Guardian, τον Independent και τον Abta. Επιπροσθέτως μαζί με τους Πελοποννήσιους επαγγελματίες τουρισμού παρουσιάζουμε την Πελοπόννησο στα μεγαλύτερα γεγονότα διεθνώς (Wtm, Itb, Mitt, Tour Natur, Grecka Panorama, Philoxenia, fam trip, press trip).
Ο σχεδιασμός για την Πελοπόννησο τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο του νέου οράματος και με το μέλλον αυτό να συν – δημιουργείται από τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. 
Στόχος μας είναι κάτοικοι, επισκέπτες, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια όλα να αποτελούν μέρος μιας αειφόρου αλυσίδας που στόχο θα έχει την μεγιστοποίηση της αξίας για τον ίδιο τον προορισμό Πελοπόννησος».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Είστε προπονήτρια της «Aλκυόνης», της γυναικείας ομάδας volley που κάνει θαύματα μέσα στο παρκέ… Εκτιμάτε πως θα μπορούσατε με τις δράσεις σας, αν εκλεγείτε, να έχετε την ίδια θριαμβευτική πορεία, στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο της περιφερειακής πολιτικής σκηνής;

ΕΦΗ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ: «Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πραγματοποιήσω εγώ η ίδια κάποια θριαμβευτική πορεία, διότι δεν είναι ο σκοπός μου αυτός.
Όσον αφορά στην Αλκυόνη, με ενδιαφέρει πρωτίστως να είναι χαρούμενα τα παιδιά μου, οι αθλητές μου δηλαδή, και να θριαμβεύουν εκείνα με τις επιδόσεις τους και τις προσπάθειές τους.
Όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, αυτό που γνωρίζω καλά είναι ότι, εάν εκλεγώ, θα εργαστώ σκληρά και θα δράσω δυναμικά για να πετύχουμε μαζί με τον κ. Τατούλη και την ομάδα του να πάμε την Πελοπόννησο και άλλο μπροστά, περισσότερο ψηλά.
Αγαπώ την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της και είμαι βέβαιη ότι με τη στρατηγική που έχει χαράξει ο Πέτρος Τατούλης η Περιφέρειά μας, όχι μόνο θα έχει μία θριαμβευτική πορεία, αλλά θα απογειωθεί κυριολεκτικά τα επόμενα χρόνια».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας;

ΕΦΗ ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ: «Θέλω να τους διαμηνύσω, ότι χαίρομαι διότι κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή και επικοινωνία μαζί τους, αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και την δύναμη να πάνε τον τόπο μπροστά, αφήνοντας στην άκρη τα κόμματα και τα «χρώματα».
Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Πέτρος Τατούλης: «Υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για συνεννόηση και σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο μας που δεν πρέπει να χάσουμε σε αυτές τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. Γιατί για πρώτη φορά τα τοπικά προβλήματα και οι λύσεις τους αποτελούν τον διακύβευμα και όχι η οπαδική επιλογή κομματικών υποψηφίων». Ένας από τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την Αργολίδα και τους συμπολίτες μας, πιστεύω ότι είμαι κι εγώ. Με αγάπη, εντιμότητα και συνέπεια, θέλω να δουλέψω σκληρά για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Γι’ αυτό καλώ τους συμπολίτες να με εμπιστευτούν και να με ψηφίσουν. Συνεχίζουμε ενωμένοι. Όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Ζούμε καλύτερα στη Νέα Πελοπόννησο».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα