Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΣυνεντεύξειςΙωσήφ Μερτύρης: Ο Γεωργόπουλος είναι ο καταλληλότερος

Ιωσήφ Μερτύρης: Ο Γεωργόπουλος είναι ο καταλληλότερος

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι ο παράγοντας χάριν στον οποίο το ποδόσφαιρο της Ερμιονίδας, πρωταγωνίστησε ακόμη και στα μεγάλα σαλόνια του «Βασιλιά των σπορ»…
Πετυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο του, αποφάσισε να θέσει εαυτόν του στην κρίση των δημοτών του δήμου Ερμιονίδας, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις η ανωτέρω αναφορά παραπέμπει στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της «Δυνατής Ερμιονίδας» κ. Ιωσηφ Μερτύρη, ο οποίος παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ την ακόλουθη και άκρως ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Είστε Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να «διαβείτε το Ρουβίκωνα» της δημοτικής πολιτικής σκηνής;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Κοιτάξτε να δείτε, με τα Κοινά ασχολούμαι μια ζωή, μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου.
Διετέλεσα πρόεδρος στην θρυλική ομάδα της « Ένωσης Ερμιονίδας», καθώς τότε καταφέραμε να φτάσουμε την ομάδα μας πολύ ψηλά, και να αγωνιστούμε με την ΑΕΚ σε ένα ιστορικό ματς, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ζήσαμε στιγμές μοναδικές, ενώθηκε και αγκαλιάστηκε η επαρχία στο όνομα της Ένωσης Ερμιονίδας, γιορτάζαμε κάθε φορά και στην πλατεία του Κρανιδίου και της Ερμιόνης, μετά από κάθε νίκη μας».
Πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στο να ασκούμε εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική από το καφενείο, αλλά ο καθένας μας, να αναλάβει βάσει της δυνατότητας του, να εκτεθεί στην πρώτη γραμμή και να προσφέρει κάτι σε αυτόν τον τόπο, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Οι αλλαγές που παρατηρούνται γύρω μας, είναι κοσμογονικές και όλοι θα λογοδοτήσουμε αύριο στα παιδιά μας, τα οποία θα αναρωτηθούν, που ήμασταν και τι κάναμε όταν όλα άλλαζαν…»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Γιατί με τον Γιάννη Γεωργόπουλο;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Εμπιστεύτηκα τον Γιάνννη Γεωργόπουλο, γιατί είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, μια ήρεμη δύναμη, ένας ηγέτης που ένωσε σαράντα ένα άτομα, σε μια κοινή προσπάθεια, χωρίς δωροδοκίες, ανταλλαγές και εκβιασμούς. Όλοι έδωσαν την ταυτότητά τους και συνέθεσαν ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Υπάρχουν ειδικότερα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής, αν και εφόσον αναλάβετε;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Εγώ προσωπικά, δεν μπήκα για να ασχοληθώ μόνο με τον αθλητισμό. Θα συμβάλλω από όποιο πόστο μου ζητηθεί από τον αρχηγό μας, τον Γιάννη Γεωργόπουλο.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Έχετε κάποια προσωπικά οράματα για τον Δήμο Ερμιονίδας;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Καταρχήν, πρέπει να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα του πολίτη. Να διαχειριστούμε σωστά και αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα της, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τον φωτισμό, ακόμη και την περιποίηση των παιδικών χαρών, μέχρι τα μεγάλα κοινής ωφελείας. Διότι δεν επιτρέπεται να μην έχουμε πόσιμο νερό, το Πόρτοχελι και το Κρανίδι να πίνουν θάλασσα…
Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζουμε πως ο Ναυτικός Τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την περιοχή μας, γιατί ναι μεν γίνεται το Τουριστικό Καταφύγιο στο Πόρτοχελι, αλλά στην Ερμιόνη που τη ζω, με έναν βοριά τα σκάφη μπλέκουν τις άγκυρες τους και συγκρούονται…
Ένα οργανωμένο λιμάνι, με σταθερό αγκυροβόλιο, ρεύμα και νερό, είναι σπίτι. Εκεί που ένα σκάφος θα παραμείνει για λίγες ώρες, αν τύχει σε σωστές λιμενικές υποδομές ενδέχεται να παραμείνει για μέρες, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής».
Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος εάν έστω ένα από τα μεγάλα έργα προχωρήσει, αλλά ακόμη περισσότερο, αν αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας. Τα ζούμε εδώ στην Ερμιόνη, λάμπες καμμένες, λακκούβες αναρίθμητες, οι οποίες μπαλώθηκαν τώρα προεκλογικά, προφανώς με ανταλλαγή ψήφων.
Τα ημιορεινά της τμήματα, σε πλήρη εγκατάλειψη και συσκότιση, σε πολλά σημεία τους με φωτισμό ανύπαρκτο «Κρόθι» προς βιολογικό κλπ.
Ζήσαμε τα καλοκαίρια με τα σκουπίδια κάτω, λόγω έλλειψης προσωπικού και σε αυτό φέρει απόλυτη ευθύνη η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Αν αναλάβω αυτό το κομμάτι, όλα θα αλλάξουν».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εκτιμάτε ότι ο Δημήτρης Σφυρής έχει κλείσει τον κύκλο του ως δήμαρχος του δήμου Ερμιονίδας;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Αυτό θα το δείξουν οι κάλπες, η προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και καιρό, από τα πρώτα δύο χρόνια της δεύτερης του θητείας.
Έχασε τους συνεργάτες του, απομακρύνθηκαν άνθρωποι που τον στήριξαν, απομονώθηκε, ενώ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε το 5-10% όσων είχε τότε προεκλογικά εξαγγείλει. Μετά άρχισαν τα παρατράγουδα, καθώς του έφταιγαν όλοι οι άλλοι, υπάλληλοι, συνεργάτες…
Δεν ήθελαν αρχικώς ούτε οι εναπομείναντες δικοί του άνθρωποι να ξανακατέβουν μαζί του, όμως, με τα δικά τους μυστικά και θέματα, εκεί που άκουγες από υποψήφιο ότι έχει απογοητευτεί και δεν θα ξανακατέβει, εν τέλει συγκρότησαν έναν συνδυασμό που υποδηλώνει μια τα ίδια ίσως και χειρότερα..»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ωστόσο η Ερμιόνη τότε στήριξε τον Συνδυασμό Σφυρή…
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
Εμείς τον κύριο Σφυρή, δεν τον ξέραμε, καθώς ήταν δήμαρχος Κρανιδίου… Ούτε τον κύριο Γεωργόπουλο, μιας και δεν υπήρξε εν ενεργεία δήμαρχος… Επιλέξαμε τον κύριο Σφυρή, καλώς κέρδισε τον δήμο, όμως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται ότι θα επαναληφθεί.
Προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία, και στους υποψηφίους του κ. Σφυρή, και στον κύριο Λάμπρου, τον κ. Τόκα, τον κ. Πετρίδη που δεν γνωρίζω προσωπικά και ας αφήσουμε το λαό να αποφασίσει.
Ο κόσμος μπορεί να σε πιστώσει για τέσσερα – πέντε χρόνια και αν δεν ανταπεξέλθεις σε όσα υποσχέθηκες να πας στο σπίτι σου, να κάνεις την αυτοκριτική σου στον καθρέπτη και να πεις: «φτάνει αυτά μπόρεσα να κάνω, πέτυχα, απέτυχα, ας το κρίνει η ιστορία και ο κόσμος, δεν έχω άλλη ενέργεια να καταναλώσω για τα κοινά δρώμενα και ως εδώ ήμουν..»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Πιστεύετε πως αν ο Γιάννης Γεωργόπουλος εκλεγεί, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο έργο που θα του ανατεθεί;
ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ:
«Ακριβώς για αυτό το λόγο αποφάσισα να συνεργαστώ με τον Γιάννη Γεωργόπουλο, γιατί πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος, με το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Οπωσδήποτε θα απαιτηθούν συνεργασίες, οπότε ο πιο ενωτικός, αξιόπιστος και ήρεμος εκ χαρακτήρος είναι αυτός. Μπορεί να κάτσει να ακούσει και να συνεννοηθεί με τους πάντες, κάτι που αποτελεί βασικό προτέρημα για έναν πολιτικό».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα