ΆρθραΚοσμολογία: Παγκόσμια διάκριση για την ερευνητική ομάδα του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου

Κοσμολογία: Παγκόσμια διάκριση για την ερευνητική ομάδα του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου

Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού Βαρύτητας που πραγματοποιείται από το Gravity Research Foundation κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Ο Διευθυντής Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής & Διαστημικών Εφαρμογών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Σπύρος Βασιλάκος μαζί με τους συνεργάτες του Νίκο Μαυρόματο (Kings College London) και Joan Sola (Παν/μιο Βαρκελώνης), έλαβαν τιμητική διάκριση για την πρωτοποριακή εργασία τους στη Βαρύτητα. Σε αυτό τον σημαντικό διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο ερευνητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι προτείνουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν νέους δρόμους έρευνας στον τομέα της Βαρύτητας και της Κοσμολογίας.

Φέτος ο κ. Βασιλάκος και οι συνεργάτες του συμμετείχαν με μια πρωτότυπη ιδέα η οποία αποτυπώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο στον τίτλο  “Do we Come from a Quantum Anomaly?”. ”Υπάρχουμε εξαιτίας βαρυτικών κβαντικών ανωμαλιών” ;

Ένας από τους κορυφαίους Κοσμολόγους ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος σε παλαιότερη φωτό με τον εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κώστα Πρώιμο

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι βαρυτικές κβαντικές ανωμαλίες οι οποίες υπάρχουν ως αποτέλεσμα της κβαντικής βαρύτητας (θεωρίας χορδών) στο πρώιμο Σύμπαν ουσιαστικά ευθύνονται για τη δημιουργία του Κόσμου μας. Αυτές οι ανωμαλίες υπάρχουν πριν τον αρχικό πληθωρισμό και παράγουν την ενέργεια του κενού η οποία εξαρτάται από τον χρόνο. Σε αυτή την ενέργεια το Σύμπαν οφείλει τη μακροσκοπική του διάσταση και σε αυτό το πλαίσιο γίνεται εφικτή η κατανόηση  της κοσμικής ιστορίας του Σύμπαντος. 

Ενδεικτικά οι συγγραφείς μέσα στο άρθρο τους επιβεβαιώνουν τη φράση του Carl Sagan: ”we are all anomalously made from starstuff’. Το παραπάνω άρθρο μαζί με τα υπόλοιπα που έλαβαν τιμητικές διακρίσεις θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση του Int. Journal. Mod. Physics D.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα