ΑργολίδαΜια Βιωματική Ξενάγηση της Πρόνοιας με αφηγήσεις και δρώμενα

Μια Βιωματική Ξενάγηση της Πρόνοιας με αφηγήσεις και δρώμενα

Όταν κάποιος περπατά αργά, ο χώρος, τα συστατικά του, υλικά και άυλα, οι σιωπές, οι γεύσεις, οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι ήχοι, οι κραδασμοί των βημάτων, όλα βυθίζονται στο σώμα, το συνεγείρουν, το εγείρουν…Έτσι, κάθε πεζοπορία λειτουργεί αναστοχαστικά και ο περίπατος γίνεται τέχνη, αναδημιουργία.ˡ

ˡΚαφάογλου, H.,2016, Πεζός ένας μικρός επαναστάτης, Εκδόσεις Υψιλον, σσ.32.

Σε μια τέτοια περιπλάνηση στα στενά της Πρόνοιας γεννήθηκε η ιδέα για το project υποβρΗΧΕΙΟ.

Το υποβρΗΧΕΙΟ είναι το εγχείρημα ανάδειξης μιας κρυμμένης γειτονιάς που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης: την Πρόνοια και τις γειτονιές της με τα προσφυγικά ονόματα, τα Ρώσικα και τα Κρητικά. Ο τρόπος που θελήσαμε να “ακουστούν” αυτές οι γειτονιές είναι μέσα από ιστορίες των κατοίκων της αλλά και μέσα από την ανάδειξη κάποιων άγνωστων σημείων με εικαστικό ή μουσικό τρόπο.

Ο στόχος είναι διπλός: πρώτον να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των κατοίκων της γειτονιάς και δεύτερον να στρέψουμε τα βλέμματα των κατοίκων του Ναυπλίου αλλά και των περαστικών στις ομορφιές (ή και όχι) ενός κρυμμένου προαστίου.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, όπου θα μεταφέρουμε στους επισκέπτες εκείνης της ημέρας το βίωμα του πρώτου μας περιπάτου στην Πρόνοια.

Εργαλεία; Ένας χάρτης, η σιωπή και όλες μας οι αισθήσεις ανοιχτές…

Σημείο συνάντησης Πλατεία Εθνοσυνέλευσης, Ναύπλιο

Α’μέρος 17.30 – 20.00 Σιωπηλός περίπατος και δρώμενα

Β’μέρος 20.00 – 21.30 Αφηγήσεις ιστοριών σε σπίτια κατοίκων

Καληνύχτα με ρεμπέτικο γλέντι στο μαγαζί του Μάριου στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

Είσοδος ελεύθερη

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η τηλεφωνική κράτηση στο 6937895789 (Ελπίδα) ή στο email:elpida.komianou@gmail.com

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ PROJECT ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

*Να θυμηθώ να φορέσω αθλητικά παπούτσια και να είμαι στην ώρα μου…

Η ομάδα Locales, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, από την Άλκηστη Βασιλάκου, Ειρήνη Χαιρετάκη, τον Χρήστο Κατσίρη, στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Άλκηστης Βασιλάκου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κυρία Μαρία Βελιώτη και Άννα Τσίχλη. Η εργασία αυτή βρίσκεται υπό την εποπτεία της διδάσκουσας Άννα Τσίχλη στα πλαίσια του μαθήματος ‘Θεατρική Παραγωγή΄. Παράλληλα θα πάρει μέρος στο Φεστιβαλάκι θεατρικής παραγωγής με το progect υποβρΗΧΕΙΟ .

Η Ομάδα Locales

Καλλιτεχνικός διευθυντής- Σκηνοθέτης: Άλκηστις Βασιλάκου | Βοηθός Σκηνοθέτη : Χρήστος Κατσίρης | Παραγωγός , Διευθυντής Παραγωγής Οικονομικός διευθυντής: Χαιρετάκη Ειρήνη | Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ελένη Δριβάκου και Ελπίδα Κομιανού

Υπεύθυνη γραφικών: Μυρτώ Λάτζα | Υπεύθυνη εικαστικών εγκαταστάσεων: Κόρδαρη Αναστασία | Φωτογράφος: Maite Martinez Gonzalez Τεχνικός Σκηνής : Χρήστος Κατσίρης.

Παρουσιάζονται: Προφορικές και ηχογραφημένες αφηγήσεις: Κάτοικοι Πρόνοιας Ναυπλίου

Μουσικοί: Ματζούνης Βασίλης, Ευφραιμία Γιαννακοπούλου, Δέσποινα Ζαραφειάδη, Κώστας Αγκιναροσταχάκης, Κανταδόροι της Πρόνοιας( Κωνσταντίνα Ρόντου, Ιωάννα Νταντή, Μαριλένα Φιλίνη, Εύα Σιέρρου, Βασίλης Σιέρρος, Αλέξανδρος Λιάπης, Δημήτρης Μιχάλογλου και Δημήτρης Τζώρτζης)

Εικαστικοί: Αντωνία Καλύβα και Εύα Δρίτσα

Εθελοντές: Μυρτώ Λάντζα, Χαιρετάκη Ειρήνη, Χρίστος Κατσίρης, Βασίλης Κλησιάρης, Δριβάκου Ελένη, Ελπίδα Κομιανού, Ελένη Χρονοπούλου, Τίνα Μέμου, Κουτρέσης Γιάννης, Μαρία Βάρσου, Μάιρα Μεντή, Αλεξάνδρα Στεργιάννη και Zoran Trenchovsk

FACEBOOK : ΥποβρΗΧΕΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα