ΆρθραΠανσέληνος Μαΐου και μυστικές συμφωνίες

Πανσέληνος Μαΐου και μυστικές συμφωνίες

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Γνωρίζουμε καλά, πως μυστικές συμφωνίες γίνονται από τους πολιτικούς.
Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως και η Πανσέληνος μπορεί να κάνει μυστικές συμφωνίες; Γιατί όχι, έχει όλα τα προσόντα για να κινηθεί με μυστικότητα. Γιατί να αποτελέσει εξαίρεση; Ολόγιομη θα είναι, έχει το προνόμιο των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρομαι στην Πανσέληνο της 19ης Μαΐου, που πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα – την ώρα που γίνονται όλες οι μυστικές συναντήσεις. Εκείνη την ώρα, η Σελήνη θα βρίσκεται στο Σκορπιό, στον 10ο οίκο της εξουσίας, και θα έχει μιαν αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη, κυβερνήτη του μεσουρανήματος. Την ίδια στιγμή, ο Ήλιος, πάνω στο ζώδιο του Ταύρου, ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη, θα έχει κάνει ήδη ένα πέρασμα από τον γνωστό και μη εξαιρετέο αστέρα ΑΛΓΚΟΛ, θυμάστε, το κεφάλι της Μέδουσας, και θα έχει θρονιαστεί στον οίκο της πατρίδας.

Να μην σας κουράζω. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε πλήρη συμφωνία. Δύστυχε λαέ μου, πάντα προδομένε. Να υπενθυμίσω πως η Τουρκία ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού και η Ελλάδα στο ζώδιο του Αιγόκερου (κατ’ άλλους στο ζώδιο του Υδροχόου).

Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τις μυστικές συμφωνίες; Δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε. Ωφελείται ο εχθρός, ο κάθε είδους εχθρός. Ποιος χάνει; Φυσικά ο λαός. Είναι τέτοια η εμπάθεια, έτσι όπως ερμηνεύεται από τις πλανητικές κινήσεις, που δεν αποκλείεται να μεθοδευτεί και ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, προκειμένου να πέσει στα μαλακά, αυτή η «αμοιβαία υποδοχή» κυβέρνησης με αντιπολίτευση. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Πρωταγωνιστές σ’ αυτή την Πανσέληνο είναι οι ζωδιακοί αστερισμοί του Σκορπιού και του Ταύρου. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι ψυχρό, υδάτινο, νυχτερινό, φλεγματικό, θηλυκό ζώδιο και ανήκει στην τριάδα του νερού. Είναι σταθερό και βόρειο, η κατοικία και η χαρά του Άρη. Συνήθως αντιπροσωπεύει άτομα πονηρά και δόλια.

Τα μέρη που προτιμά ο Σκορπιός είναι εκείνα όπου συχνάζουν τα ερπετά, οι κατσαρίδες και τα δηλητηριώδη έντομα. Ο Σκορπιός αγαπά ακόμη τους κήπους, τα δένδρα, τα αμπέλια, τα ερειπωμένα σπίτια, τα σπίτια κοντά σε νερό, το λασπώδες και μαυριδερό έδαφος, τις βρώμικες λίμνες, τους βάλτους, τους νεροχύτες της κουζίνας και τα πλυσταριά.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι γήινος, ψυχρός, ξηρός, μελαγχολικός, θηλυκός, νυχτερινός, σταθερός. Είναι ζώδιο εξημερωμένο και ζωώδες, ανήκει στην τριάδα της γης και του Νότου, και κυβερνάται από την Αφροδίτη κατά τη νύχτα.
Τα μέρη που προτιμάει ο Ταύρος είναι οι στάβλοι των αλόγων, τα χαμηλά σπίτια, οι στάνες, τα βοσκοτόπια, τα μέρη όπου δεν υπάρχουν σπίτια, τα καλλιεργημένα χωράφια, τα χωράφια που είναι σπαρμένα με καλαμπόκια, ή υπάρχουν μικρά δέντρα. Από τα μέρη του σπιτιού προτιμάει τα κελάρια και τα χαμηλά δωμάτια.

Και να σκεφτεί κανείς, πως αυτές τις μέρες, οι ένδοξοι πρόγονοι μας γιόρταζαν τα Θαργήλια, εορτές αφιερωμένες στη γέννηση του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος. Για εξιλέωση των Θεών και των δαιμόνων, και την αποτροπή των δεινών, έκαναν τελετουργικούς καθαρμούς της πόλης. Τα «καθάρματα», δηλαδή άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, έπαιρναν επάνω τους όλο το μίασμα, και κατόπιν εκδιώκονταν από την πόλη, για να μην την ξαναμολύνουν. Αλήθεια, σήμερα, ποια θέση δίνει η πολιτεία στα «καθάρματα»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα