Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Αργολίδα200 μαθητές από το Ναύπλιο εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου

200 μαθητές από το Ναύπλιο εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου

Μια ακόμα σημαντική συνεισφορά του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου του δήμου Ναυπλιέων στους μαθητές. Το περασμένο Σάββατο στα δημοτικά σχολεία της Αγ. Τριάδας και της Νέας Τίρυνθας και την Κυριακή στα σχολεία του Τολού και του Δρεπάνου πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Τζάνειο Νοσοκομείο ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους κύφωσης – σκολίωσης, παρουσία του διευθυντού του Τζανείου κου Θεοδώρου Γρίβα και 10μελούς ιατρικής ομάδας. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε περίπου 200 μαθητές ύψους άνω του 1,30 και διήρκεσε 7 λεπτά.

Το πρόγραμμα πρόληψης έχει στόχο να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την κύφωση – σκολίωση και να αφυπνίσει για την σωστή στάση του σώματος, τους κινδύνους και τις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αμέλεια αυτού του σημαντικού σκελετικού νοσήματος. Οι εξετάσεις θα επαναληφθούν μετά από 2 χρόνια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,  «οι εξετάσεις κύφωσης – σκολίωσης είναι από τις σημαντικότερες για την υγεία των παιδιών»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα