Αρκαδία1.723.999,52 € για τη δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου»

1.723.999,52 € για τη δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου»

Εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020», συνολικής επιλέξιμης δαπάνης 1.723.999,52 €.

Η δράση έχει σαν στόχο την λειτουργική αναβάθμιση, με στόχο την βελτίωση της εμπορικότητας αλλά και της ελκυστικότητας, τμήματος του εμπορικού κέντρου της Τρίπολης και περιλαμβάνει τις οδούς : Γεωργίου Α’ (από τη διασταύρωση με την οδό Ερμού έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ (από τη διασταύρωση με την οδό Δαριώτου έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Γερμανού Πατρών, Κύπρου, Νεομάρτυρος Δημητρίου, Ερμού, Επισκόπου Ανθίμου, Χρ. Σμύρνης, Δολιανών, Αγαπήνορος, Ευαγγελιστρίας, Ρήγα Παλαμήδου, Ορχομενού, Αλεξάνδρου Αρχιμανδρίτη, Εθνικής Αντίστασης (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την πλατεία Πετρινού), Τάσου Σεχιώτη (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Παλαιολόγου).

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες πλακοστρώσεων και πεζοδρομήσεων, κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και εγκατάστασης «έξυπνου» LED οδοφωτισμού με δυνατότητα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των φωτιστικών σωμάτων. Επίσης προβλέπονται :

  • Η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (free WiFi) η οποία και θα καλύπτει πλήρως όλη την περιοχή παρέμβασης.
  • Η τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία οθόνων προβολής και προώθησης των εμπορικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
  • Η τοποθέτηση «έξυπνων» ενεργειακά αυτόνομων παγκακιών που πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών θα προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων και καινοτόμων υπηρεσιών.
  • Η προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου μίνι βαν για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επισκεπτών της περιοχής και κυρίως των ΑΜΕΑ και η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
  • Η αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων μορφολογικά συνόλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα