ΣυνεντεύξειςΓιάννης Ανδριανός: «Το λίγο και το μέτριο δεν αξίζουν στην Αργολίδα»

Γιάννης Ανδριανός: «Το λίγο και το μέτριο δεν αξίζουν στην Αργολίδα»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Εκ των απολύτως έμπιστων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή του νεώτερου, έχει διαδραματίσει το δικό του ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την οποία εκπροσωπεί επί δέκα συναπτά έτη στη Βουλή. Έχει διατελέσει ως υφυπουργός Αθλητισμού επί Συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ αναμφισβήτητα συνέβαλλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και εν γένει του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Ο ανωτέρω πρόλογος, γίνεται για τον υποψήφιο Βουλευτή Αργολίδας με το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος παραχώρησε την ακόλουθη ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον εκδότη της «Ενημέρωσης» Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Σε πρόσφατη αρθρογραφία σας, επικεντρωθήκατε στην μεγάλη πολιτική αλλαγή, που χρήζει αμεσότητας για το καλό της χώρας… Εκτιμάτε ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σε θέση να επωμιστεί έναν τόσο βαρύ και ειδικό ρόλο εν μέσω όλων αυτών των πρωτοφανών- κοσμογονικών αλλαγών που συντελούνται στη «γειτονιά» μας;
Γιάννης Ανδριανός
: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και των μεγάλων εθνικών επιλογών.
Η παράταξη που διαχρονικά έχει αποδείξει την υπεύθυνη στάση της απέναντι στα εθνικά ζητήματα ακόμη και όταν αυτή η στάση, όπως συνέβη για παράδειγμα στο Βουκουρέστι, είχε για την ίδια μεγάλο κόστος. Σταθερός και αδιαπραγμάτευτος γνώμονάς μας είναι το συμφέρον της χώρας και επιδίωξη μας να ενώνουμε τους Έλληνες μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά.
Η απερχόμενη κυβέρνηση αντιθέτως, όχι μόνο απέτυχε οικτρά στη διαχείριση της εσωτερικής πολιτικής, αλλά και αντιμετώπισε με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα ακόμη και κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα, επιδιώκοντας τον διχασμό των Ελλήνων. Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, όλοι θυμόμαστε την εικόνα έλλειψης ακόμη και στοιχειώδους προετοιμασίας που εξέπεμψε η σημερινή κυβέρνηση στις σχετικές διμερείς επαφές. Σε μεγάλο βαθμό, η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας αυτές τις μέρες είναι το αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας. Απέναντι σ’ αυτή τη δυνητικά επικίνδυνη συνθήκη, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχει αποδεδειγμένα τις γνώσεις, την εμπειρία, το επιτελείο, τις διεθνείς συμμαχίες για να υπερασπιστεί αποφασιστικά τα εθνικά μας συμφέροντα.
Και στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα λοιπόν, όσο πιο γρήγορα και πιο καθαρά απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, τόσο το καλύτερο».

Κώστας Πρώιμος: Ως διατελέσαντας υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι γνωστόν ότι έχετε συμβάλει τα μέγιστα για την περαιτέρω αναβάθμιση αυτού του μέγιστου ιδεώδους στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας… Θα μπορούσατε να μας επισημάνετε τα έργα που φέρουν την δική σας υπογραφή;
Γιάννης Ανδριανός:
«Ενδεικτικά μόνο αναφέρω σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό τα έργα συντήρησης και ανάδειξης του κάστρου της Λάρισας στο Άργος, το Βυζαντινό Μουσείο, που ολοκληρώθηκε επί ημερών μου για να εγκαινιαστεί από την επόμενη κυβέρνηση, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα έργο που εντάχθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 4.050.000 ευρώ και αδικαιολόγητα έχει κολλήσει από τη σημερινή κυβέρνηση, τα έργα στο Μπούρτζι που κι αυτά καθυστερούν από το 2015 και μετά, τα έργα αναμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου στο Καστράκι Ασίνης, την αξιοποίηση του χώρου και του Μουσείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, τις εργασίες προστασίας και ανάδειξης του Ιερού Ναού Παμμέγιστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη, την έγκαιρη και επαρκή στελέχωση των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων – κι εδώ θυμίζω τις εικόνες ντροπής των τελευταίων πέντε χρόνων λόγω της συστηματικής ολιγωρίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού να καλύψει τις ανάγκες σε φύλακες και προσωπικό καθαριότητας.
Στον αθλητισμό, θυμίζω μεταξύ άλλων τον ηλεκτροφωτισμό και τις νέες κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους, την ένταξη σε ΣΔΙΤ του κλειστού γηπέδου στο Κεφαλάρι και κολυμβητηρίου, τα οποία η απερχόμενη κυβέρνηση ακύρωσε, τα κολυμβητήρια σε Ναύπλιο και Άργος, τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν στην Αργολίδα. Θυμίζω ακόμη την προετοιμασία του αθλητικού νόμου που έδινε θεσμική λύση σε όλα τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και την στήριξη της πολιτείας στα αθλητικά σωματεία. Τότε μάλιστα κάποιοι με κατηγόρησαν ότι δίνω υπερβολική προσοχή στα έργα της Αργολίδας. Τη δική τους τη συνεισφορά στον τόπο μας αυτά τα πέντε χρόνια, οι Αργολιδείς τη βλέπουν και κρίνουν».

Κώστας Πρώιμος: Ωστόσο, ποια είναι τα μελλοντικά σας προσωπικά οράματα για μια οργανωμένη ανάπτυξη σε μια περιοχή που διαθέτει υψηλές φυσικές προδιαγραφές, που όμως εμφανώς υστερεί σε απαραίτητες προϋποθέσεις …
Γιάννης Ανδριανός:
«Πρώτα απ’ όλα, να ξεκινήσουν ξανά και να ολοκληρωθούν τα έργα πνοής που ξεκινήσαμε ή δρομολογήσαμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση πριν το 2015. Αναφέρω ενδεικτικά τη σύνδεση της Αργολίδας με τους μεγάλους οδικούς άξονες (Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά), το οδικό δίκτυο ευρύτερα, τον Ανάβαλο, τα έργα για το λιμάνι και τη μαρίνα του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, το αρχαιολογικό μουσείο του Άργους, που ενώ φτιάξαμε τη μουσειακή αποθήκη για τη μεταφορά των εκθεμάτων, το έργο όλα αυτά τα χρόνια δεν προχώρησε.
Δεύτερον, να αξιοποιήσουμε συστηματικότερα τα πολλά και σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του τόπου μας: τα ποιοτικά προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής, τον τουρισμό, την ευλογημένη φύση της Αργολίδας, τη βαθιά σφραγίδα της ιστορίας του πολιτισμού, μέσα από πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συνολική ταυτότητα του τόπου μας και ανοίγουν την Αργολίδα σε νέα εγχώρια και διεθνή κοινά, αλλά και μέσα από την επίλυση σοβαρών προβλημάτων και ελλείψεων όπως οι καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους αγρότες και η τεράστια γραφειοκρατική επιβάρυνση.
Τρίτον – βεβαίως και βασική προϋπόθεση όλων αυτών – μια ριζικά διαφορετική πολιτική που ελαφραίνει ουσιαστικά νοικοκυριά, παραγωγούς και επαγγελματίες από τα ασήκωτα σήμερα βάρη της φορολογίας και των εισφορών, δημιουργεί νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και κρατά τα παιδιά μας στον τόπο τους, μια πολιτική που εγγυάται ένα κράτος αρωγό στον πολίτη και όχι δυνάστη του, και δίνει έμφαση στην ενίσχυση της οικογένειας, της παιδείας και της υγείας.
Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε μαζί αποδείξει ότι το λίγο και το μέτριο δεν ταιριάζουν, δεν αξίζουν στην Αργολίδα. Έχουμε μαζί αποδείξει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε αυτά που μας ενώνουν. Με την ισχυρή αυτοδύναμη εντολή της 7ης Ιουλίου, μαζί θα βάλουμε ξανά την Αργολίδα στο προσκήνιο. Γιατί η Αργολίδα και η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα