ΑργολίδαΔιεθνές συνέδριο "Zooming in on Star Formation" στο Ναύπλιο

Διεθνές συνέδριο “Zooming in on Star Formation” στο Ναύπλιο

Με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων οι Ναυπλιείς και οι επισκέπτες του Δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν «τα ίχνη των αστέρων”.

120 ερευνητές από όλο τον κόσμο την προσεχή εβδομάδα στο Ναύπλιο θα απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: Πώς δημιουργούνται οι αστέρες; Από τι αποτελείται η ατμόσφαιρα ενός αστέρα; Τί ρόλο παίζουν οι κομήτες και οι αστεροειδείς στην δημιουργία πλανητών; Ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο αστέρι που υπάρχει; Πεθαίνουν άραγε τα αστέρια; κ.α.

Παράλληλα στο ιστορικό κτήριο του Βουλευτικού θα παρουσιαστούν καινούρια δεδομένα από τα καλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου και θα συζητηθούν οι πιο έγκυρες θεωρίες που έχουν οι Αστροφυσικοί σήμερα.

Το διεθνές συνέδριο “Zooming in on Star Formation” θέλοντας να ανταποδώσει την ευγενική φιλοξενία των συνέδρων του στο Ναύπλιο διοργανώνει επίσης δύο δράσεις ανοιχτές για το κοινό. Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 19:30, οργανώνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Παν/μίου του Harvard, ένα σεμινάριο στα Ελληνικά στην αίθουσα διαλέξεων του κέντρου, ανοιχτό για όλους. Εκεί η Δρ. Δανάη Πολυχρόνη θα κάνει μια γενική επισκόπηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνεδρίου.

Η δεύτερη δράση, η οποία συνδιοργανώνεται από το συνέδριο και στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της διεθνούς της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 19:30 στην Πλατεία Συντάγματος, θα είναι ένα κυνήγι θησαυρού. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, ο στόχος της οποίας είναι η γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών και μεγάλων με την Αστροφυσική.

Η δράση θα υποστηρίζεται και στα αγγλικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν (είτε ως συμμετέχοντες είτε ως εθελοντές) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ακόλουθη διεύθυνση: 

https://forms.gle/Xuvcec5wHRy1nXwj

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα