ΑρκαδίαΗ Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας

Η Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας

Προτάσεις του Γιώργου Πραχαλιά*

Η Αρκαδία αντιμετωπίζει τέσσερα μεγάλα προβλήματα: τη γήρανση του πληθυσμού, την ανεργία των νέων, την κλιματική αλλαγή και την υστέρηση στις αλματώδης τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την αντιμετώπισή τους προτείνω την Περιβαλλοντική και Χωρική Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας, προκειμένου μέσα σε λίγα χρόνια να διπλασιαστεί ο πληθυσμός της Αρκαδίας, να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να πολλαπλασιαστεί η κυκλοφορία του χρήματος και να εξασφαλιστεί το περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, οι άξονες της πρότασής μου περιλαμβάνουν:

 1. Δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου στη Μεγαλόπολη με κεντρικό σταθμό συμπίεσης και μεταφόρτωσης φυσικού αερίου του ενεργειακού αγωγού EASTMED, εξασφαλίζοντας το περιβάλλον και την τοπική οικονομία στη μετα – λιγνιτική εποχή με 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
 2. Δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στην Τρίπολη με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας 3.000 νέες θέσεις εργασίας και οικονομικό κύκλο υψηλής ανταγωνιστικότητας, αξιοποιώντας την Κινεζική πρωτοβουλία για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού (One Belt One Road).

3.Κατασκευή σύγχρονου οδικού και σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα-Τρίπολη, σύνδεσή του με τον άξονα Τρίπολη – Μεγαλόπολη – Καλαμάτα και σιδηροδρομική επανασύνδεση Τρίπολης – Αθηνών, αναδεικνύοντας το στρατηγικό βάθος της Αρκαδίας με πολλές νέες επιχειρήσεις και περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας.

 1. Αναμόρφωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διασύνδεσή του με την οικονομική γεωγραφία όλης της Αρκαδίας, με την ίδρυση:
  α. Πολυτεχνικής Σχολής Περιβάλλοντος με έδρα τη Μεγαλόπολη και 3 Τμήματα Μηχανικών (Μηχανικών Περιβάλλοντος, Παραγωγής – Διοίκησης και Ορυκτών Πόρων).
  β. Θεολογική Σχολή με έδρα τη Δημητσάνα, με 2 Τμήματα (Θεολογίας καθώς και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας).
  γ. Σχολή Θετικών Επιστημών με 2 Τμήματα στη Βυτίνα (Δασολογίας και Γεωγραφίας), καθώς και 5 Τμήματα με έδρα την Τρίπολη (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας).
  δ. Σχολή Επιστημών Υγείας με 2 Τμήματα στην Τρίπολη (Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής) και ένα Τμήμα στο Λεβίδι (Κτηνιατρικής).
  ε. Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης, με 4 Τμήματα στην Τρίπολη (Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΜΜΕ και Επικοινωνίας) και 1 Τμήμα στο Άστρος (Ναυτιλιακών Σπουδών).
 2. Μετατροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε επιστημονικό σύμβουλο των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αρκαδίας, με σύγχρονες επιστημονικές μεθοδολογίες οργάνωσης και στήριξης της παραγωγής.
 3. Αναδιοργάνωση της IV Μεραρχίας Πεζικού σε Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, ενίσχυση του 11ου Συντάγματος με Μοίρα Ειδικών Δυνάμεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, εγκατάσταση στρατιωτικών πτητικών μέσων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης και λειτουργία Διακλαδικού Καταδυτικού Κέντρου Αμφιβίων Καταδρομών στον Τυρό.
  Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας των Αρκάδων στον τόπο τους.

Με αυτή την πολιτική πρόταση, απευθύνομαι σε όλους τους Αρκάδες, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές παρατάξεις.

Δώστε μου τη δύναμη με την ψήφο σας, να μιλήσω για την Αρκαδία στη Βουλή των Ελλήνων. Δώστε μου τη δύναμη με την ψήφο σας, να διεκδικήσω για την Αρκαδία ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας!

*Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα