ΑργολίδαΠραγματοποιήθηκε η ετήσια χορευτική εκδήλωση "Κείνο που μας σώζει..."

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια χορευτική εκδήλωση “Κείνο που μας σώζει…”

Η ετήσια χορευτική εκδήλωση του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη, πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο την Δευτέρα 24 Ιουνίου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η φετινή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων κι ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό .

Προσκεκλημένη φέτος ήταν η χορευτική ομάδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, γνωστή πανελληνίως για την παρουσίαση του εθίμου του Αϊ – Συμιού (Άγιου Συμεών), με το οποίο έχει ταυτιστεί ιστορικά η πόλη αυτή.

Το Πανηγύρι του Αγίου Συμεών (Άη Συμιού) είναι έθιμο με ιστορική, θρησκευτική και μουσικοχορευτική διάσταση που τελείται δύο φορές τον χρόνο, το διήμερο της Υπαπαντής (2-3 Φεβρουαρίου) και το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο-Τρίτη). Είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την πόλη του Μεσολογγίου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο ξεχωριστά δρώμενα της περιοχής της Αιτωλίας.

Την μουσικοχορευτική παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, Ιερείς από την Μητρόπολη Αργολίδος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιεών Γ.Καχριμάνης και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα