ΚορινθίαΕπεμβάσεις στο ρέμα του Ξεριά στον Σολωμό Κορινθίας

Επεμβάσεις στο ρέμα του Ξεριά στον Σολωμό Κορινθίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, δια του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, οι επεμβάσεις σε ρέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

1) Ειδικότερα οι επεμβάσεις στο ρέμα του Ξεριά της Κορίνθου (Λευκό ποταμό) συνεχίζονται μέσα στον οικισμό του Σολωμού, προς τα ανάντη της προηγούμενης επέμβασης στη θέση “Διαμαντή” Κορίνθου.

Επενδύεται η δυτική πλευρά του Ξεριά αμέσως μετά τη γέφυρα του Σολωμού με 9 (εννέα) καθ’ ύψος σειρές από συρματοκιβώτια διαστάσεων 2,0 x 1,0 x 1,0 μ. σε αναβαθμούς. Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός της κοίτης και η κατασκευή απο το ίδιο υλικό της θεμελίωσης. Ο προϋπολογισμός της επέμβασης ανέρχεται περίπου στις 100.000 € από το πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών λόγω των κυκλώνων Ζορμπάς (Σεπτέμβριος 2018) και Ξενοφών (Δεκέμβριος 2018).

2) Ολοκληρώνεται η επιλογή μειοδότου για αντίστοιχη εργολαβία που αφορά σωστικές επεμβάσεις στο ρέμα “Μπεκιάνικα” που συμβάλλει στον Ξεριά ανάντη της γέφυρας του Σολωμού με προϋπολογισμό 220.000 € η οποία ξεκινάει σύντομα.

Στόχος των επεμβάσεων:

α) Αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών.

β) Μετριασμό της ταχύτητας απορροής.

γ) Διατήρηση της φυσικής ροής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρι την τελευταία μέρα της παραδόσεως της διοίκησης στη νέα Αρχή και με το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της, είναι παρούσα και εργάζεται πυρετωδώς για την υλοποίησης του έργου της. Επιπλέον, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της σε όλους του τομείς, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα