ΑργολίδαΟι ειδικότητες για το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Οι ειδικότητες για το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή  2.718 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού  για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2019–2020, προκειμένου να καταρτισθούν σε 35 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 02-09-2018 έως 13-09-2018  και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β ΄Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr 

Για το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:

1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ Α΄εξ (22 θέσεις)

2. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης Α΄εξ (22 θέσεις)

3. .Στέλεχος Τεχνολογίας Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών Α΄εξ (22 θέσεις)          

4. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (chef) Γ΄εξ (22 θέσεις)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση επιλογής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους  από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου 2019 ( 9.00 – 13.00 ώρες κοινού) στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ  Αργολίδας, 7ο χιλ. Λεωφ. Άργους – Ναυπλίου  Τίρυνθα.

Τηλ. 2752021721,97556

e-mail: iek.argolida@oaed.gr

Για τις ειδικότητα που θα λειτουργήσει στο Γ΄εξ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β΄Κύκλου αντίστοιχης ειδικότητας.

Επίσης γίνετε γνωστό οτι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ και θέλουν να σπουδάσουν δεν χάνουν το χρόνο ανεργίας λόγω σπουδών (ισχύουν προϋποθέσεις).

Για την μετακίνηση των σπουδαστών εκδίδεται κάρτα για μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης από το ΚΤΕΛ Αργολίδας

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος τους είναι να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση και να  τους εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τέτοιες δεξιότητες ώστε να διευκολύνεται η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι πέντε (5) συνολικά  εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας  960  ωρών

Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας  Επιπέδου  5.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Νικόλαος  Λέκκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα