ΣυνεντεύξειςΓιάννης Τσαμαδός: Στόχος μας να νοικοκυρέψουμε την Ερμιονίδα

Γιάννης Τσαμαδός: Στόχος μας να νοικοκυρέψουμε την Ερμιονίδα

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Ανέλαβε την γνώριμη του «ηλεκτρική καρέκλα», αυτή της διαχείρισης των απορριμμάτων ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Γεωργόπουλου.
Δεσμεύτηκε ώστε να μην διασυρθεί εκ νέου στο μέλλον η περιοχή της Ερμιονίδας από τις εικόνες με τα διάσπαρτα σκουπίδια που, είθισται να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να απασχολούν τα ΜΜΕ κατά τους θερινούς μήνες. Ο ανωτέρω πρόλογος γίνεται για τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας Γιάννη Τσαμαδό ο οποίος στην παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, δηλώνει αποφασισμένος να νοικοκυρέψει τον νευραλγικό τομέα της θεσμικής του ευθύνης…

Κ.Πρώιμος: Εκτιμάτε ότι μάθατε από τα λάθη του παρελθόντος όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων; Αν και είναι γνωστόν ότι το σχετικό πρόβλημα είναι Πανελλαδικό…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ
: Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία όμως αλλιώς αντιμετωπίζονται τώρα, υπό διαφορετικές συνθήκες και αλλιώς αντιμετωπίζονταν τότε… σήμερα η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ πιο δύσκολη συγκριτικά με το παρελθόν. Είμαι στον τομέα της Καθαριότητας από το 1999…»

Κ.Πρώιμος:«Μπαρουτοκαπνισμένος» σαφώς, αλλά πως θα βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ
: «Η μοναδική λύση για τον δήμο Ερμιονίδας είναι η καλή συνεργασία με τον ιδιώτη που διαχειρίζεται τα απορρίμματα, έως ότου η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατασκευάσει το περιβόητο εργοστάσιο.
Εμείς μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με τον ίδιο άνθρωπο θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις μας, ήδη μας εξυπηρετεί ο άνθρωπος, προσωπικό αυτή τη στιγμή διαθέτουμε αρκετό, θα βγει και η προκήρυξη 3Κ οπότε θα ενισχυθούμε περισσότερο…»

Κ.Πρώιμος: Να υποθέσουμε ότι θα μεριμνήσετε ώστε να μην αντικρύσουμε εικόνες τριτοκοσμικές κατά την ερχόμενη τουριστική σεζόν, με τα χύδην απορρίμματα να δεσπόζουν παντού;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ:
«Όχι, το αποκλείω, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες μας εκπονούν μελέτη για την προμήθεια νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων, ώστε σε συνδυασμό με την επάρκεια του προσωπικού να πετύχουμε το επιθυμητό και το αυτονόητο, να μην υπάρχουν σωροί σκουπιδιών πλέον στους δρόμους και τις γειτονιές του δήμου μας.»

Κ.Πρώιμος: Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι καλώς ξεκινάτε…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ:
«Έχουμε ξεκινήσει καλά, προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη το δήμο, ο οποίος είχε περιέλθει σε μια κατάσταση τρομερής εγκατάλειψης. Αν αναλογιστείτε ότι εδώ στις δικές μας κτιριακές εγκαταστάσεις επικρατούσε το χάος. Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Ήδη αδειάσαμε από κάθε λογής απορρίμματα το χώρο εδώ που καθόμαστε και τον μετατρέψαμε σε..γραφείο… Υπάρχει μια βελτίωση σε ένα ποσοστό 10%, όμως το ποσοστό της θα ανέβει περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα, θέλω να πιστεύω πως μετά από ένα μήνα, δεν θα υπάρχει σκουπίδι έξω στο δήμο μας… Έχουμε μαζέψει τεράστιους όγκους απορριμμάτων που ήταν διάσπαρτοι εδώ και πολλούς μήνες σε μια τεράστια εδαφική έκταση που καταλαμβάνει η περιοχή της Ερμιονίδας, σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά ακόμη, αλλά εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε. Όλα τα παιδιά στην υπηρεσία είναι φιλότιμα και δε μου χαλάνε χατίρι, θα κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας ούτως ώστε να μην αντικρίσουμε την επόμενη σεζόν εικόνες τριτοκοσμικές.»

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα