Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑργολίδαΜήνυμα Ειρήνης από τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο

Μήνυμα Ειρήνης από τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Αργολίδας για την Unesco με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης διοργανώνει  στις 19 – 21 Σεπτεμβρίου μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και στο Βουλευτικό.

Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών  το 1981, ως Ημέρα Ειρήνης για να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της Ειρήνης και της μη Βίας ανάμεσα στα Έθνη και εορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Ναυπλιέων τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO, ο αδελφοποιημένος Όμιλος UNESCO  Jollino Κάτω Ιταλίας και οι σύλλογοι  Assossiazone Italoellenika , A.C.C. A. Acaya και  PSEC Lecce σε μία κίνηση για έναν κόσμο χωρίς βία, έναν κόσμο συναδέλφωσης και κοινής πορείας για την ειρήνη , πρόκειται να εορτάσουν την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης με χορούς και τραγούδια από την Μεγάλη Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ημέρας της Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο Βουλευτικό, παρουσίαση του βραβευμένου λευκώματος-βιβλίου της φιλολόγου και συγγραφέας κ Φωτεινής  Καϊμάκη  με τον τίτλο, «Με τη φτερούγα του ταξιδιού, Τα ημερολόγια της Πούλιας και της Καλαβρίας  1994-2015» που θα συνοδεύουν εξαιρετικές διαφάνειες που θα μας ταξιδέψει με τη φωτογραφία, το λόγο και τη μουσική σε χωριά, βραχώδεις εκκλησιές (Καππαδοκία της Πούλιας), ανθρώπους, λαλιές από την Μεγάλη Ελλάδα. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει η Ομάδα των Ιταλών με τραγούδια. Θα ακολουθήσει επίσης σύντομη αναφορά στο βιβλίο του Pompeo Maritati με τίτλο «Ελλάδα, από τον Εμφύλιο έως τη Χούντα», από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Στην κεντρική εκδήλωση στις 19.30 το Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος θα γίνει προβολή  μικρής ταινίας καθώς επίσης θα λάβουν χώρα  θεατρικά και χορευτικά  δρώμενα και για τρίτη συνεχή χρονιά  θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης με συγκρότημα μουσικών και χορευτών από την Μεγάλη Ελλάδα, μέλη πολιτιστικών σωματείων της περιοχής και του μεγάλου Οργανισμού ITALOHELINICA ASSOSIAZIONE περίπου 35 άτομα.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα απευθύνει μήνυμα Ειρήνης  από το Ναύπλιο, την  πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε όλο την κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα