ΑργολίδαΓνώσεις και εμπειρίες αποκόμισαν οι σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων

Γνώσεις και εμπειρίες αποκόμισαν οι σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων

Άποψη γύρω από την λειτουργία των σχολείων στην Γαλλία αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμόρφωσαν η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών και του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Καχριμάνης, ακολουθώντας το πρόγραμμα επίσκεψης των Ναυπλιωτών μαθητών στην αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας.

Η παραμονή στην Μαρτινιάς περιελάμβανε επίσκεψη στο δημοτικό πάρκο στο οποίο στεγάζονται, ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το ειδικό σχολείο, το μουσικό σχολείο, ο ζωολογικός κήπος και το αστεροσκοπείο.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές μας δημιούργησαν ομάδες με μαθητές από την Ισπανία την Γαλλία και την Σκωτία και επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες. Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του Ναυπλίου, δημοτικοί σύμβουλοι από τις παραπάνω χώρες επισκέφτηκαν τα σχολεία συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η παρουσία των δημοτικών συμβούλων πέρα των ανωτέρω, συνδυάστηκε με ενημέρωση από τον δήμαρχο της Μαρτινιάς, Michel Vernejoul, γύρω από τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος συνόδευσε του δημοτικούς συμβούλους  σε επισκέψεις στον βιολογικό της αντίστοιχης ΔΕΥΑ, την υπηρεσία της καθαριότητας, το πολιτιστικό κέντρο και το αστυνομικό τμήμα.

Εντυπωσιακό ήταν το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές μας, ενώ η προβολή βίντεο από το Ναύπλιο καθήλωσε τους οικοδεσπότες.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη στην περιοχή Αndernos, όπου καλλιεργούνται οστρακοειδή. Τους δημοτικούς συμβούλους τους  υποδέχτηκε ο δήμαρχος του Andernos και τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα