Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΣυνεντεύξειςΕλένη Προσίλη: «Να βάλουμε την Β. Ερμιονίδα στον «χάρτη»

Ελένη Προσίλη: «Να βάλουμε την Β. Ερμιονίδα στον «χάρτη»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Εξελέγη υποστηριζόμενη από την εν τέλει νικηφόρα παράταξη του Γιάννη Γεωργόπουλου, ως νέα πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Διδύμων, έχοντας επωμιστεί να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Να βάλει στον τουριστικό χάρτη νευραλγικές και συνάμα αδικημένες περιοχές που γεωγραφικά συνθέτουν την Βόρεια Ερμιονίδα.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ η νεοεκλεγείσα πρόεδρος των Διδύμων Ελένη Προσίλη, σχεδόν δύο μήνες μετά τη ανάληψη των καθηκόντων της.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ποια ήταν τα κίνητρα για εσάς ώστε να ασχοληθείτε με τα Κοινά;
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ
: «Από καιρό ήθελα να κάνω κάτι για τον τόπο μου, το χωριό μου και τους ανθρώπους του. Μου έγινε η σχετική πρόταση από τον υποψήφιο τότε και νυν πλέον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο την οποία αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ήταν η πρώτη σας υποψηφιότητα, καταφέρατε ωστόσο να εκλεγείτε…
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ:
«Για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν είχα πιστέψει ότι θα εκλεγώ. H Δημοτική Ενότητα των Διδύμων χρειαζόταν μια αλλαγή, να πάρουν το τιμόνι νέοι άνθρωποι, με όρεξη για δουλειά».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Έχετε εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους παρά και την δική σας επιφυλακτικότητα, οι συντοπίτες σας αποφάσισαν να σας αναδείξουν ως πρόεδρο σε Δίδυμα – Σαλάντι – Πελεή – Λουκαϊτι – Ράδο;
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ:
«Ασφαλώς τους έχω εντοπίσει. Η ευρύτερη περιοχή είναι χρόνια παραμελημένη και αδικημένη θα μπορούσα να σας πω. Ο κόσμος εξέφρασε την ανάγκη να στηρίξει κάτι νέο και αδοκίμαστο.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι σας; Πως θα βοηθήσετε την περιοχή σας;
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ
: «Υπάρχουν ορισμένοι μακροπρόθεσμοι και κάποιοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι. Επί της ουσίας θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε το χωριό μας επισκέψιμο. Διαθέτει αρκετές φυσικές προδιαγραφές, με τις σπηλιές του, την ιστορική Μονή Αυγού, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τα μονοπάτια του και την παραλία στο Σαλάντι η οποία είναι μοναδική. Ευελπιστούμε σε μια αρμονική συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και τους εθελοντές μας, προς αυτήν την κατεύθυνση. Να βάλουμε την Βόρεια Ερμιονίδα στον τουριστικό χάρτη.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εσείς προσωπικά έχετε μια ατζέντα την οποία θα εφαρμόσετε ώστε τα Δίδυμα να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο;
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ:
«Θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στο νέο αίμα. Προσωπικά θέλω με μια σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα να εμφυσήσω τον εθελοντισμό μάλιστα μέσα από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό μας. Να μάθουμε στα παιδιά να νοιάζονται και να αγαπούν τον τόπο τους…»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα με τις εδαφικές αξιώσεις της εκκλησίας γύρω από τη Μονή Αυγού… Ποιά είναι η δική σας θέση;
ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΣΙΛΗ:
«Aυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συμβόλαια διαφορετικά. Ζήτησα και εμμένω στη συμβολή νομικού, ώστε να διαλευκανθεί το όλο ζήτημα. Θα πράξουμε ο,τι είναι νόμιμο.»

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα