ΆρθραΗ "Μάχη" της ζωής μου

Η “Μάχη” της ζωής μου

Γράφει η Μάχη

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων χθες και όπως καταλαβαίνετε γιορτάζουμε! Εδώ μέσα πλέον είμαστε και πολλά!!! Θα κάνουμε πάρτι – αν και εδώ που τα λέμε πάρτι έχουμε κάθε μέρα από τότε που ήρθε η «Μίσσυ» στο διαμέρισμα γιατί είμαστε άνω κάτω, κάθε λογής παιχνίδια παντού, κουβάρια, ονυχοδρόμια, και η μαμά έχει βγάλει τα εύθραυστα αντικείμενα πάνω από τα τραπέζια, οι ορχιδέες έχουν τοποθετηθεί σε σημεία αδιάβατα ακόμα και για εμάς, γενικά το σπίτι είναι σε ετοιμότητα – πάρτι διαθέσεων μόνιμα!

Τώρα που είπα για την μαμά μας – εντάξει εγώ έχω είχα και θα έχω άλλη σχέση μαζί της – κάθε τέτοια μέρα μας δίνει «Catisfactions», λιχουδιές και μας παίρνει καινούργια μπαλάκια και ποντίκια, είναι πολύ καλή. Την ακούω να λέει σε όλους πώς όταν με βρήκε δεν ήξερε τι να κάνει με εμένα και τώρα, λέει, δεν ξέρει τι θα έκανε χωρίς εμένα. Πολύ συγκινητικό και εύστοχο, αν και δεν είμαι και πολύ της ρομαντικής σχολής αλλά, λογικό είναι, αφού είμαι γάτα – παράδειγμα, πανέξυπνη, παιχνιδιάρα, σνομπ, όμορφη σαν τίγρης, τι άλλο να θέλει κανείς από μια επτάψυχη;

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτης άγιος των ζώων. Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία. Μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται πάντα ως αισθανόμενα όντα και θα πληρώνεται πλήρης ευγένεια πάντα για τη καλή διαβίωση τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων προέρχεται από τον Χάινριχ Ζίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο, γιατί ο χώρος δεν ήταν διαθέσιμος στις 4 Οκτωβρίου που αρχικά ήθελε. Όμως, η εκδήλωση μεταφέρθηκε για τις 4 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το 1929 και σε ένα Συνέδριο Διεθνούς Προστασίας των Ζώων Συνέδριο Φλωρεντία της Ιταλίας τον Μάιο του 1931 πρότεινε την καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η πρόταση εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή.
Η γνώμη μου είναι βέβαια και το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους αναγνώστες μας επίσημα ως γάτα, είναι πως κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα ευαισθητοποίησης, ευγνωμοσύνης, σεβασμού και γιορτής για όλα τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους! Ομορφαίνουμε την ζωή σας, είναι αλήθεια, αλλά και εσείς την δική μας! Μιάου!!!

Η συνέχεια στην επόμενη έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα