ΠεριφέρειαΘέλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να στηρίξει πραγματικά την αγροτική παραγωγή;

Θέλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να στηρίξει πραγματικά την αγροτική παραγωγή;

Με αφορμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Μπενάκειο Φυτολογικό Ινστιτούτο.

Το Μπενάκειο είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην αγροτική παραγωγή σε εθνικό επίπεδο, και σε συνθήκες κανονικότητας η Πελοπόννησος θα έπρεπε να είχε ένα για την κάλυψη των αναγκών της.
Αν η πολιτική και κοινωνική λογική είναι η αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής και η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα και χαμηλό κόστος και περιβαλλοντική ηθική χωρίς βοήθεια από το Μπενάκειο δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.
θεωρούμε ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα η Περιφέρεια να έχει μια προγραμματική συμφωνία με το Μπενάκειο ευρύτερη.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αγρότες δεν είναι ούτε γεωπόνοι, ούτε επιχειρηματίες, και πρέπει να τους δίνουμε συστηματικά βοήθεια, πρόσβαση στην επιστημονική γνώση, δυνατότητα να προλάβουν ασθένειες και εχθρούς με χαμηλό κόστος.
Το βασικό ζήτημα για εμάς είναι η περιφέρεια μας να κάνει μια προγραμματική σύμβαση με το Μπενάκειο συνολικά.
Πρωτόκολλα υπάρχουν στο εξωτερικό και αν δεν υπάρχουν να τα φτιάξουμε, άλλωστε η αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας είναι η χαρά του φυτοπαθολόγου. Αν δεν είμαστε οπαδοί της Τραμπολογικής θεωρίας ότι η κλιματική αλλαγή είναι συνωμοσία τότε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η περιφέρεια μας θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της και χωρίς βοήθεια από το Μπενάκειο δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Γιατί λοιπόν δεν αρχίζουμε να συζητάμε μια πιο μόνιμη συνεργασία με το Μπενάκειο;
Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τους αγρότες, της πιο δυναμικής αγρό-παραγωγικά περιοχής της χώρας βορά στις πολυεθνικές των φαρμάκων όταν υπάρχει ανάγκη από επικαιροποιημένη γνώση και βοήθεια.
Πιστεύουμε ότι το Μπενάκειο μπορεί το 2020 να είναι η κρίσιμη βοήθεια που χρειάζεται ο αγροτικός πληθυσμός για να επιβιώσει.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος»
Εισηγήτρια: Κίκα Παρδάκη Γεωπόνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα