ΑργολίδαΤο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων εμμένει στο προηγούμενο ψήφισμά του για τις χρήσεις...

Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων εμμένει στο προηγούμενο ψήφισμά του για τις χρήσεις του ΚΕΜΧ

Στην επικαιροποίηση και στην εκ νέου έγκριση του από 23/02/2019 ψηφίσματος του προέβει χτες πλειοψηφικά το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Η επικαιροποίηση τους ψηφίσματος της 23ης Φεβρουαρίου 2018 και η διευκρίνιση των «άλλων χρήσεων» κρίθηκε αναγκαία μετά από αβάσιμες διαδόσεις ότι στον χώρο του ΚΕΜΧ θα εγκατασταθούν μετανάστες. Μετά την πρόταση του Δημάρχου το ψήφισμα πλέον διαμορφώνεται ως ακολούθως.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί, ενσωματώσει και βοηθήσει στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου. Οι ανάγκες της άμυνας της χώρας και η οργάνωση του στρατού οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες οι νεοσύλλεκτοι δε θα παρουσιάζονται στα μέχρι τώρα Κέντρα Εκπαίδευσης του στρατού ξηράς ( 11 στρατόπεδα) αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα.

Το ΚΕΜΧ θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα να δέχεται για εκπαίδευση άλλες ειδικότητες. Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος – περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο Δήμο είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ.

Για άλλες “χρήσεις”( μετανάστες, πρόσφυγες) δεν αφήνουμε περιθώρια.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτό που διεκδικούμε. Το Ναύπλιο δικαιούται ειδικής μεταχείρισης, ως μοναδικός και ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα