Άρθρα«Το Ναύπλιο χρήζει επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως»

«Το Ναύπλιο χρήζει επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως»

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

«Η επικείμενη εφαρμογή της τριετούς αναστολής του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα, είναι ένα κίνητρο προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου κύκλου ανάπτυξης. Η πόλη του Ναυπλίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την «ανέγερση κατοικιών», δήλωσε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο γνωστός μεσίτης Ακινήτων κ. Τάσος Ηλιάδης.
«Ωστόσο η πόλη δεν διαθέτει τα αντίστοιχα και κατάλληλα οικόπεδα αναλογικά δηλαδή με την ζήτηση για κατασκευή…
Οι τιμές παραμένουν ιδιαιτέρως υψηλές, καθώς και τα ποσοστά αντιπαροχής που απαιτούν οι οικοπεδούχοι» είπε ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ακολούθως επισήμανε πως «για τους κατασκευαστές είναι τώρα η ευκαιρία να δημιουργήσουν τους χώρους που πρέπει, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που εκλείπουν στην πόλη του Ναυπλίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, για να πετύχει αυτό το εγχείρημα – να εκκινήσει ένας νέος κύκλος οικοδομικής δραστηριότητας – είναι ο συνδυασμός ελκυστικών ποσοστών αντιπαροχής, ώστε να επιτευχθεί μια επιθυμητή τιμή προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα της αγοράς. Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε σενάριο είναι ουτοπικό».

Ερωτηθείς για την επάρκεια του υπάρχοντος Σχεδίου Πόλεως, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε ότι «αν σχετικά σύντομα μπορούσε να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης μια ευρύτερη περιοχή, θα αναδειχτούν πολλά νέα οικόπεδα στην αγορά προς πώληση ή έστω με αντιπαροχή, σε χαμηλότερες τιμές, γιατί θα παρατηρηθεί μεγάλη προσφορά και είναι προτιμότερο από το να υπάρχει μειωμένη προσφορά και να πηγαίνουμε πλειοδοτικά να αγοράσουμε κάποια οικόπεδα, ή να τα πάρουμε αντιπαροχή. Συνεπώς, η ένταξη μιας περιοχής στο Σχέδιο Πόλης είναι σαφέστατα ένα αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα γενικότερα».

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα