ΑργολίδαΧαρίζουν τη ζωή στην «ατμομηχανή» της Οικονομίας

Χαρίζουν τη ζωή στην «ατμομηχανή» της Οικονομίας

Τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, μάλλον θα τις προλάβουν τα σκαπτικά μηχανήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, καθώς με ανακούφιση οι επαγγελματίες του οικοδομικού κλάδου άκουσαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Economist τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει νέα μέτρα που αποτελούν κίνητρα επανάκαμψης για την χειμαζόμενη οικοδομική δραστηριότητα.
Επί του θέματος, αλλά και για τα νέα δεδομένα που θα υπερισχύσουν στην Περιφέρεια, συνομιλήσαμε με τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Γιώργο Β.Σταμάτη, (Univercity of east London) ο οποίος ευγενώς παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σημαντικές πληροφορίες, για το υπό διαμόρφωση τοπίο της αγοράς ακινήτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Δια στόματος Πρωθυπουργού εξαγγέλθηκε προχθές η τριετή αναστολή απόδοσης του ΦΠΑ στις οικοδομικές κατασκευές…
Εκτιμάτε πως θα «δώσει πνοή» στον σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο σας;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Αν και η διαρροή της επερχόμενης εξαγγελίας συνέτεινε μέχρι προσφάτως στο πάγωμα της αγοράς ή της κατασκευής ακινήτων, το εν λόγω νομοσχέδιο θα δώσει ώθηση στους αγοραστές ώστε να επενδύσουν είτε σε μόνιμη είτε σε εξοχική κατοικία. Άλλωστε η δυναμική που παρουσιάζει ο Τουρισμός μας, θα συμβάλει στη περαιτέρω αύξηση της ζήτησης, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Υπάρχει σχετική πληροφόρηση για την επικείμενη εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού πλήρως εναρμονισμένου στο νέο οικονομικό – κοινωνικό τοπίο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: «Η Κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει αρκετές διορθωτικές κινήσεις, αφού με Κοινές υπουργικές αποφάσεις εφεξής θα καθορίζονται τα όρια της επένδυσης, με στόχο την χορήγηση άδειας διαμονής για τους αγοραστές ακινήτων ανά την περιφέρεια. Ένας φερειπείν που θα θέλει να αγοράσει στο Ναύπλιο και διαμένει σε Τρίτη χώρα, θα μπορεί μέσω Golden Visa να μεταβιβάσει σε συγγενικό του πρόσωπο.
Η καταβολή δε, του τμήματος αγοράς ακινήτου θα μπορεί να καταβληθεί και μέσω τερματικών μηχανημάτων POS Ελληνικής τράπεζας.
Η Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που διαφαίνονται για την Κτηματαγορά, με την επικείμενη ψήφιση νέων νομοσχεδίων, αποδεικνύει εμπράκτως ότι επενδύει στον νευραλγικό κλάδο της κατασκευής που ανέκαθεν αποτελούσε την «ατμομηχανή» της Ελληνικής Οικονομίας».
Η εταιρεία V.STAMATIS (Βασίλειος Σταμάτης) τεχνική – κατασκευαστική ιδρύθηκε το 1979 και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αργολίδας.

► Αρχικά στο Άργος με τέσσερα οικοδομικά συγκροτήματα και ένα ιδιωτικό 6.000 τ.μ.

► Μετέπειτα στο Ναύπλιο το 1985 με ένα οικοδομικό συγκρότημα 2.000 τ.μ.

► Συγχρόνως στο Τολό Ναυπλίας, με την ανέγερση μέχρι και σήμερα εννέα οικοδομικών συγκροτημάτων συνολικού εμβαδού άνω των 15.000 τ.μ και ενός εμπορικού (Δούκας Super Market) 2.500 τ.μ. με δύο υπόγεια.

Περνώντας στη δεύτερη γενιά, στόχος της εταιρείας V.STAMATIS είναι η άμεση επανεκκίνηση στην περιοχή του Ναυπλίου και ταυτόχρονα στην Ερμιονίδα – Πόρτοχελι, με υπερπολυτελείς κατασκευές όπου ήδη υλοποιούμε έργο διώροφης οικοδομής ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων.

Η Τεχνική – Κατασκευατική V.STAMATIS πλέον αναλαμβάνει μια πλήρη παροχή υπηρεσιών, όπως αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες, καθώς και μελέτες εσωτερικών χώρων, φωτορεαλισμούς και εν γένει την επίβλεψη και την κατασκευή των έργων, μέχρι την ώρα που θα παραδώσει στα χέρια των πελατών της τα κλειδιά των ακινήτων τους.

Η ανωτέρω εταιρεία, όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη πείρα στην διαχείριση των έργων, συνεργάζεται με έμπειρους εργοδηγούς, εργολάβους και προμηθευτές που τους χαρακτηρίζει η αξιοπιστία στην αγορά, η υπευθυνότητα και η εξειδίκευση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα