ΆρθραΤα Πανεπιστήμια Μεγάλωσαν! Πως και σε τι;

Τα Πανεπιστήμια Μεγάλωσαν! Πως και σε τι;

Επιστολή Αναγνώστη:

Έπινα καφέ αγναντεύοντας τη θάλασσα τ’ Αναπλιού και «κρυφακούγοντας» την χαμηλόφωνη συζήτηση άλλων «ρομαντικών» ατόμων.
Κατάλαβα ότι το θέμα αφορούσε υπόθεση του πανεπιστημίου, από τη φράση «όλοι κρύβονται δυστυχώς πίσω από το αυτοδιοίκητο». Οι συνδαιτυμόνες μου αναφέρονταν σε κάποια υπόθεση εφετείου, που θα φτάσει στον Άρειο Πάγο γιατί τα έγγραφα της ΕΔΕ δεν δόθηκαν ποτέ στον Εφέτη, με το αιτιολογικό του αυτοδιοίκητου του πανεπιστημίου. Κάτι ειπώθηκε, ότι φαίνεται ο …..…. (δεν θυμάμαι το όνομα) σα να ήταν αυτός που έγραψε το συμπέρασμα του Εφέτη!
Είμαι «παλαιάς κοπής»! Ανήκω σε άλλη εποχή!

Σε αυτή που οι καθηγητές ήταν μεν κυρίαρχοι (ίσως και δυνάστες) στην «έδρας τους», αλλά στην πλειοψηφία τους, άτομα που προκαλούσαν το σεβασμό. Έτσι εξεπλάγην με τη συζήτηση. Εξεπλάγην τόσο πολύ, που, προς όφελος των εγγονιών μου, κρύφτηκα πίσω από την εφημερίδα μου για να μπορέσω να ακούσω όσα το δυνατόν περισσότερα χωρίς να γίνω αντιληπτός.

Αισθάνθηκα από αυτά που άκουσα, ότι κινδυνεύει σε αυτούς τους χώρους ακόμη και η όποια ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει μείνει στις οικογένειες εμάς των ταπεινών!

Τι είναι αυτό το αυτοδιοίκητο που είναι πάνω από το νόμο; Δηλαδή τα πανεπιστήμια της χώρας είναι άνδρα παρανομίας; Ποιοι είναι αυτοί που τα διοικούν και κρύβονται πίσω από το «αυτοδιοίκητο» για να τιμωρήσουν όσους προσπαθούν να τους ελέγξουν;
Διότι εδώ που τα λέμε, δεν αποκρύπτεις στοιχεία για κάποιον που έχει άδικο, αλλά για κάποιον που έχει δίκαιο και έφτασε μέχρι τα δικαστήρια για να το βρει!

Ποιοι προστατεύονται μέσα σε αυτούς τους χώρους και φέρουν τίτλους δέους για εμάς τους «ταπεινούς»;

Στην πόλη μας το ένα τμήμα ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, δεν πιστεύω ότι τα δύο θα αλλάξουν την κατάσταση προς το καλύτερο. Ίσως την αλλάξουν προς το χειρότερο, ως προς την ακρίβεια και με τη συμβολή και των ενοικιαζόμενων.

Αν, όμως, είναι χώροι που συμβαίνουν αυτά που άκουγα (με λήψη αποφάσεων, παρέμβαση σε εκλογικές διαδικασίες, εμπάθεια και άλλα παρόμοια) τότε καλύτερα να μην τα έχουμε, γιατί δεν είναι χώροι για να δώσουν «το καλό παράδειγμα» στα παιδιά μας.
Κάποιος πρέπει να κάνει μια μεγάλη έρευνα για το τι συμβαίνει μέσα στους χώρους που εμείς τους βλέπουμε με δέος. Κάποιος πρέπει να αναδείξει όχι μόνο τα «δήθεν», αλλά και τα γεγονότα.
Να αναδείξει τα έντιμα και τα ανέντιμα για να γνωρίζουν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους. Είναι δυνατόν ένα αυτοδιοίκητο να κρύβει παρανομίες και να μην «ιδρώνει» το αυτί όσων μας κυβερνούν;

Πάνε καλά αυτοί που μας κυβερνούν;

Άκουγα τις προάλλες την κα Υπουργό να μιλάει για αύξηση του «αυτοδιοίκητου»! Δηλαδή τι θέλει να μας πει; Ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο, ώστε οι άνομοι και οι παράνομοι να είναι ακόμη πιο προστατευμένοι;

Μάλλον τα πράγματα σε αυτή τη χώρα είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε, διότι υπάρχει κρίση ηθική!

ΜΦΧ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα