ΑρκαδίαΗ χορωδία Τρίπολης με χρώμα ασημί

Η χορωδία Τρίπολης με χρώμα ασημί

Η χορωδία Τρίπολης, ένα καλλιτεχνικό σωματείο, που, παραμένει “ορίτζιναλ” μη κερδοσκοπικό, και στο οποίο πρυτανεύει ο εθελοντισμός σε όλες τις φάσεις του…, το σαββατόβραδο 9 Νοέμβρη, στο Ναύπλιο, έβγαλε ασπροπρόσωπη την Τρίπολη συμμετέχοντας στο “6° Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”, που, οργανώνει, κατ’ έτος, ο Δήμος Ναυπλιέων με τη Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και το “Ναύπλιο ARTIVA”.

Αυτή τη φορά συμμετείχε με το 40μελές Νεανικό Γυναικείο τμήμα της LA VITA, όχι στο ελεύθερο Πρόγραμμα αλλά στο Διαγωνιστικό, στο οποίο Διαγωνιστικό έλαβαν μέρος κορυφαίες χορωδίες της χώρας! Ανάμεσα σ’ αυτές και η LA VITA, ένα δημιούργημα της Χ.Τ., που, από τον πρώτο καιρό αλλά και κάθε χρόνο παρουσιάζει αλματώδη ποιοτική πρόοδο!

Το σύνολο του “μπριόζικου” σχήματος LA VITA αποτελούν έφηβες και νεαρές γυναίκες της πόλης, που, διαθέτουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους από τα μαθήματα, το επάγγελμα και την οικογένειά τους, προκειμένου να διοχετεύσουν την κουλτούρα τους, την εκτόνωσή τους και την κοινωνικότητά τους στο πειθαρχημένο ομαδικό τραγούδι, ελληνικό και ξένο, μέσα από ένα, όχι συνηθισμένο ρεπερτόριο, αλλά επιλεκτικό, ποιοτικό και απαιτήσεων…. Σ’ αυτό το σύνολο των κοριτσιών, που, συμμετείχαν, αγόγγυστα, στις πολύωρες πρόβες και στην υπερπροσπάθεια, που, κατέβαλαν -ολόκληρες νύχτες…- και που, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη μεγαλειώδη νίκη ανήκουν τα συγχαρητήρια!

Ψυχή του όλου εγχειρήματος και της μεγάλης εμφάνισης του συνόλου LA VITA στο Ναύπλιο αποτελεί το όνομα ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ! Η τριπολίτισσα, Ελένη Αλεξοπούλου, ήταν αυτή, που, προετοίμασε, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά και επιστημονικά “τα κορίτσια της”, ώστε να σταθούν, με αξιώσεις στο πάλκο του “Βουλευτικού”! Αυτή, αν δε δαπάνησε ώρες, μέρες και μήνες για το ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο! Οπότε, δικαιωματικά, αποτελεί την κορυφή της μεγάλης επιτυχίας! Είναι μία Μαέστρος, που, από τη μία παρακολουθεί τα σύγχρονα ρεύματα και δρώμενα της παγκόσμιας χορωδιακής δουλειάς αλλά και σεμινάρια, οπότε προσαρμόζει και τη δική προσπάθεια επάνω στις δικές της γνώσεις και στις ικανότητες “των κοριτσιών της”, και από την άλλη δε φείδεται χρόνου και μόχθου, προκειμένου να λάβει από το σύνολο, που, διευθύνει, το “νέκταρ” και το “μάξιμουμ” της απόδοσής τους! Εφόδιά της η αγάπη της για το ομαδικό, πειθαρχημένο τραγούδι και, προφανώς, η “με μέτρο φιλοδοξία” για πιο ψηλά… αφού, χωρίς εγωισμό και φιλοδοξία -με μέτρο, πάντα- ο καλλιτέχνης, ο αθλητής, ο επιστήμονας… δεν μπορεί να δρέπει δάφνες….

Στο Πιάνο συνόδευσε, εμπνέοντας σιγουριά στη Μαέστρο και τις Χορωδούς, η γνωστή τριπολίτισσα Πιανίστας και άρτι αναλαβούσα τα καθήκοντα της Μαέστρου του Μικτού τμήματος της Χ.Τ., Αμαλία Γούλα (υπάρχει αγαστή και αρμονική συνεργασία των δύο Μαέστρων…).

Η επιτυχία της Χ.Τ. και της LA VITA αποκτά την εγκυρότητα, που, της πρέπει, από τα γνωστά, στον καλλιτεχνικό χώρο, ονόματα της Κριτικής Επιτροπής: Αναστάσιος Συμεωνίδης (Μαέστρος Συμφωνικής Ορχήστρας), Κωστής Κωσταντάρας (Μαέστρος Εγχόρδων και Χορωδίας ΕΡΤ), Φανή Παλαμίδη (Μαέστρος Λυρικής Σκηνής), Γεωργακάτος Αγαθάγγελος (Μαέστρος Λυρικής Σκηνής) και Σταύρος Μπερής (Μαέστρος Χορωδίας Δήμου Αθηναίων)!

Με άριστα το 100 τα βραβεία ήταν τρία: Από 70 έως 80 Χάλκινο, από 80 έως 90 Ασημένιο και από 90 έως 100 Χρυσό. Η LA VITA έλαβε μέρος στην 3η Κατηγορία “Ομοίων Φωνών” και βαθμολογήθηκε με 82,5 (δε δόθηκε χρυσό).

Το Δ.Σ. της Χ.Τ. με πολλές ευχαριστίες για το ΑΣΗΜΕΝΙΟ, εκφράζει τα συγχαρητήριά της στη Μαέστρο, Ελένη Αλεξοπούλου, και “στα κορίτσια της”, και τους εύχεται υγεία και “πάντα ψηλότερα”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα