ΣυνεντεύξειςΠέτρος Διολίτσης: «Αναδεικνύουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα»

Πέτρος Διολίτσης: «Αναδεικνύουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Η ΚΕΔΑΜ συνθέτει αναμφισβήτητα το νομικό πρόσωπο νευραλγικής φύσεως, ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δήμου που, εκτείνεται γεωγραφικά γύρω από την πόλη του Άργους, η οποία αποτελεί (τρόπον τινά) το κέντρο του…
Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών κ. Πέτρο Διολίτση, για τους στόχους τους οποίους ήδη έχουν θέσει ως διοίκηση, ώστε η ευρύτερη περιοχή να αναδείξει στο εγγύς μέλλον στο μέγιστο βαθμό την πολιτισμική της ταυτότητα.

Κώστας Πρώιμος: Ποιά είναι τα κίνητρα για εσάς ώστε να συνεχίσετε να προεδρεύετε στη ΚΕΔΑΜ;

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ: «Τη θητεία μου, την ανανέωσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και τον ευχαριστώ πολύ για την απόφαση του, να μου εμπιστευτεί για ακόμη δύο χρόνια ένα νευραλγικής φύσεως και μείζονος σημασίας Νομικό Πρόσωπο. Κοιτάξτε, θέλουμε να αποτυπώσουμε μέσα από δράσεις την ιστορία του Άργους, προβάλλοντας την ποικιλοτρόπως… Θα φτιάξουμε αρχαιολογικούς χάρτες, ενώ θα ανεβάσουμε και θεατρικές παραστάσεις – αφηγήματα, που θα αποκρυσταλώνουν την τοπική μας ταυτότητα. Αυτά όλα αποτελούν κίνητρα για εμένα να συνεχίσω ως πρόεδρος, συμβάλλοντας από το δικό μου μετερίζι σε αυτόν το κοινό σκοπό.»

Κώστας Πρώιμος: Ποιοί είναι οι στόχοι της ΚΕΔΑΜ στο εγγύς μέλλον;

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ: «Καταρχήν αλλάξαμε τη Στρατηγική μας, με την σύνθεση μιας καλλιτεχνικής επιτροπής στην οποία προεδρεύω και συμμετέχουν αξιόλογοι άνθρωποι της Μουσικής και της Τέχνης. Ο Γιάννης Νανόπουλος που είναι μουσικός, η διευθύντρια του ωδείου μας η Λιάνα Λημνιούδη, η Ζωγράφος Ελισάβετ Πετροπούλου η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ, ο θεατρικός συγγραφέας Λευτέρης Μπαρδάκος, ο Νίκος Ταραντώρης που είναι σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός διευθυντής στην «Αργολική Πολιτιστική Πρόταση», ενώ απο τον “Σύλλογο Κυριών” μέλος της ανωτέρω επιτροπής είναι η Νίκη Ζαχαράκη, η οποία και θα συμβάλλει στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Προσλάβαμε ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον σκηνοθέτη Γιάννη Σαρηγιάννη. Η νεοσυσταθείσα επιτροπή θα έχει κυρίως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση των επικείμενων πολιτιστικών μας εκδηλώσεων, αλλά και την πρόταση νέων δράσεων. Τις τελικές αποφάσεις, κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων, θα τις λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΑΜ. Συν τοις άλλοις, δημιουργήσαμε μια θεατρική σκηνή και στη Νέα Κίο. Από εδώ και πέρα, επιθυμούμε να κάνουμε δικές μας θεατρικές παραγωγές, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι το Άργος διαθέτει ιδία καλλιτεχνική κατεύθυνση, τόσο στο θέατρο αλλά και στις υπόλοιπες συναφείς δραστηριότητες».

Κώστας Πρώιμος: Έχετε αποτιμήσει μια εκδήλωση, ή μια θεατρική παράσταση βαρύνουσας σημασίας;

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ: «Εκτιμώ πως το θεατρικό έργο «Χρόνια σαν Τριαντάφυλλα» το οποία ήταν δική μας παραγωγής, της ΚΕΔΑΜ, με θέμα το προσφυγικό, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον αείμνηστο Μάνο Ελευθερίου απέσπασε πάρα πολύ καλές κριτικές.. «Βαρύ» έργο πολυδιάστατης σημασίας, άγγιξε βαθιά όσους το είδαν».

Κώστας Πρώιμος: Ποιές ήταν οι πιο πετυχημένες και δημοφιλείς εκδηλώσεις της ΚΕΔΑΜ;

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ: «Σαφέστατα η περυσινή αποκριάτικη συναυλία με τον Σάκη Ρουβά, η οποία έτυχε μεγάλης απήχησης και επισκεψιμότητας, επίσης πρόπερσι με τον Τόνι Σφήνο, η συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο του Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η εκδήλωση με τον Γιάννη Πάριο το περσινό καλοκαίρι, με την Γλυκερία το Πάσχα, αλλά και οι «Εκκλησιάζουσες», μια Πανελλήνια πρεμιέρα, το έργο που ανεβάσαμε σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, το «Μamma mia» το οποίο πήγε πολύ καλά, η Ελεονώρα Ζουγανέλη μάζεψε πολύ κόσμο, αλλά και η Νατάσα Μποφίλιου».

Κώστας Πρώιμος: Έχετε πρόθεση να εξέλθετε των τειχών του δήμου σας μέσω οργανωμένων θεατρικών δρώμενων στο μέλλον;

ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΟΛΙΤΣΗΣ: «Ασφαλώς, αυτό το εγχείρημα είναι μέσα στους στόχους μας, ήδη έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω»- sold out ήταν η παράσταση με πολύ καλές εντυπώσεις και κριτικές, μας ζήτησαν να ανεβάσουμε εκεί και το «Χρόνια σαν Τριαντάφυλλα», προσπαθούμε να βρούμε τις εφικτές ημερομηνίες. Επίσης, μέσα από τη δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων θέλουμε να εμφυσήσουμε την αγάπη για την τέχνη σε νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα