ΑργολίδαΠρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων της 197ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και...

Πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων της 197ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών από την 8η πρωινή  της 22ας  μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου 2019.

Φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών και Φρουρίων της πόλης του Ναυπλίου το βράδυ της 23ης  και της 24ης Νοεμβρίου  2019.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου  2019

΄Ωρα  10.00 :  Ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

΄Ωρα 11.00: Στέψη του Ανδριάντα του Πορθητού ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ από μαθητές και μαθήτριες  (οδός 25ης  Μαρτίου).

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 12:00   Εκδηλώσεις από την Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου, Πλατεία Δημαρχείου.

΄Ωρα: 16:30 –18:00: Λαμπαδηδρομία στο Κάστρο του Παλαμηδίου (ΣΣΕ).

΄Ωρα: 07:00 Εκδηλώσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» στην αίθουσα του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

΄Ωρα 7.30 – 08.00: Εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες και την Φιλαρμονική να παιανίζει στους δρόμους της πόλης.

΄Επαρση σημαίας.

΄Ωρα  10:30 Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο του πορτρέτου του Πορθητού ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ από τιμητικό στρατιωτικό απόσπασμα με συμμετοχή της Ομάδας «ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ1822 Φρουρά Ναυπλίου» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ώρα  11:30 Επίσημη δοξολογία στον επί του Φρουρίου Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού από την κα Πατούρα Κωνσταντίνα φιλόλογο 1ου Λυκείου ΄Αργους . (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.)

 Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητού ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ (οδός 25ης Μαρτίου απέναντι από τα Δικαστήρια). Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,  Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνση Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Επίτιμους Προξένους Γαλλίας και Ρωσικής  Ομοσπονδίας , Προϊστάμενους Δ/νσεων Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδρο του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πρόεδρο Δ.Σ. Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», Πρόεδρο Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», Πρόεδρο Συλλόγου Αρκάδων Αργολίδας, Πρόεδρο Συνδέσμου Ζατουνιτών. Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες και διάφοροι Σύλλογοι.

Ώρα 12:30 Εκδηλώσεις από την Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου Βουλευτικό

Ώρα12:45 Παλαμήδειος Άθλος  με συμμετοχή αθλητών–αθλητριών, με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Κάστρου επί της 25ης Μαρτίου και τερματισμό στο ίδιο σημείο, που διοργανώνεται από τoν Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού κ Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)  σε συνεργασία με την Περιφερειακή  Ενότητα Αργολίδας, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας ,το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, και το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας , υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές των αθλητών-τριών στο χώρο τερματισμού.

Ώρα 17.00 Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

  •  Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την ιεροτελεστία στον Ιερό Ναό  και  την  επιμνημόσυνη δέηση.
  •  Το ΚΕΜΧ τη Στρατιωτική Παράταξη και την Απόδοση Τιμών.
  •  Ο Δήμος Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου.
  •  Ο ΔΟΠΠΑΤ  Ναυπλιέων τη διάθεση της Φιλαρμονικής.
  •  Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση τάξης γενικά.
  •  Το Νοσοκομείο Ναυπλίου την παροχή πρώτων βοηθειών.
  •  Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης , υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα