Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
ΆρθραΓυναικοκτονίες

Γυναικοκτονίες

Γράφει ο Θέμος Γκουλιώνης

Στην 9η σελίδα τής “Καθημερινής” τής 17ης Σεπτ. 2019, αναγράφεται η  άγνωστη στην Ελληνική γλώσσα λέξη «γυναικοκτονία». Μέχρι τώρα ξέραμε τίς λέξεις «μυοκτονία», «δακοκτονία», «κουνουποκτονία» και κάποιες ακόμη λέξεις για βλαβερά τρωκτικά ή έντομα που χαλούν τη σοδιά και μάς ταλαιπωρούν.

Τι σημαίνει η λέξη γυναικοκτονία;

Τι είναι πάλι κι αυτό;

Στον υπέρτιτλο μιλάει για επιδημία γυναικοκτονιών στην γείτονα χώρα(!). Η λέξη όμως επιδημία είναι ιατρική και σημαίνει «εξάπλωση αρρώστιας σε μια περιοχή σε σύντομο χρόνο». Επιδημική αρρώστια λοιπόν οι δολοφονίες τών γυναικών στην Τουρκία; Για να το δούμε αυτό:

«Το γαρ πολύ τού έρωτος, γεννά παραφροσύνη. Γι’ αυτό και ο Αλή Πασάς, έπνιξε τη Φροσύνη», λέει ένα χαριτωμένο τραγουδάκι.

Αυτό που δέν λέει όμως το τραγουδάκι, είναι ότι ο Αλή Πασάς για φύγει ο νταλκάς του, μαζί με τήν Κυρά Φροσύνη έπνιξε και άλλες 17 γυναίκες. Κάποιες τίς πετούσε στη λίμνη κλεισμένες σε ένα σακί, και κάποιες άλλες με τα χέρια δεμένα για να απολαμβάνει το θέαμα καθώς ξεψυχούσαν αργά και βασανιστικά!

Τι υπέροχα ήθη και τι θαυμάσια εποχή που έζησαν οι πρόγονοί μας!

Ποιος θα μας πεί τι είδους μαζικές δολοφονίες ήταν αυτές δίχως να υπάρχει ένοχος; Εκτός και αν δεχθούμε ότι δέν είναι ανθρωποκτονίες οι δολοφονίες τών γυναικών! Μήπως υπήρχε και τότε επιδημία γυναικοκτονιών; Επιδημία και η απουσία ενόχων;

Σήμερα όλοι μιλούν για ανοχή στην διαφορετικότητα και σεβασμό στην πολυθρησκευτικότητα, με άλλα λόγια επιστροφή σε ’κείνη τήν χαριτωμένη εποχή. Μήπως επιδημία είναι κι αυτό; 

Τρελαθήκαμε εντελώς; (Αυτό κι αν είναι επιδημία!).

*Οφθαλμίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα