ΆρθραΑντώναρος: "Κόψτε 50% τους μισθούς των κυβερνώντων". - Αμοιβές Λουδοβίκων στις ΔΕΚΟ

Αντώναρος: “Κόψτε 50% τους μισθούς των κυβερνώντων”. – Αμοιβές Λουδοβίκων στις ΔΕΚΟ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και η συνάδελφός της Πέτυ Πέρκα, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διπλασίασε προκλητικά τις αμοιβές στους Διευθύνοντες Συμβούλους της ΕΥΔΑΠ, της ΣΤΑΣΥ και της ΔΕΗ…

Ενδεικτικά αναφέρουν πως:

  • Διπλασιάζουν τις αμοιβές των νέων διοικητών τριών φορέων (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ) που καθορίζεται στα 7.500 ευρώ μηνιαίως.
  • Οκταπλασιάζουν την αμοιβή των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους. Αυτή ορίζεται στα 400 ευρώ για κάθε συνεδρίαση από 50 ευρώ που ίσχυε ως σήμερα.
  • «Χρυσές αμοιβές» θα δίνονται και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπερταμείου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να λαμβάνει 128.000 ευρώ και τον αναπληρωτή του 90.000 ευρώ τον χρόνο με μπόνους από 15% έως και 30%, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ θα αμείβεται με 200.000 ευρώ τον χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, με αφορμή την κοινωνική και οικονομική κρίση εν μέσω κορονοϊού, προχώρησε σε μια σειρά προτάσεων στην οποία καλεί τους βουλευτές, διοικητές ΔΕΚΟ, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γενικούς Γραμματείς, Δημάρχους, να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 50%, προφανώς όπως θα γίνει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει ο κ. Βρουτσης τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση. Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Αντώναρου:

Θα στενοχωρήσω διάφορους κλάδους στους οποίους υπηρέτησα. Δεν πειράζει. Η κυβέρνηση πρέπει:

  • Να μειώσει κατά τα δύο τρίτα τον αριθμό δημοσιογράφων ανά υπουργείο που η ίδια θεσμοθέτησε.
  • Να μειώσει σε τρεις τον αριθμό μετακλητών υπαλλήλων που μπορεί να διορίσει υπουργός η υφυπουργός. Μπορεί να εξυπηρετηθεί κάλλιστα από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία της υπηρεσίας του.
  • Να ζητήσει από τη Βουλή να μειώσει σε 2 τον αριθμό υπαλλήλων που μπορεί να έχει στη διάθεση του κάθε βουλευτής. Ένα μετακλητό κι ένα κατ απόσπαση δημόσιο υπάλληλο.
  • Να ζητήσει μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% για τη διάρκεια της κρίσης
  • Να αποφασίσει μείωση των αποδοχών όλων των μελών της εκτελεστικής εξουσίας (μέχρι και των ειδικών γραμματέων ) κατά 50%.
  • Το ίδιο να ισχύσει για όλους τους εκλεγμένους ανά την επικράτεια (δημάρχους, περιφερειάρχες κ.α.)
  • Με ΠΝΠ να μειωθούν κατά 50% για τη διάρκεια της κρίσης οι αποδοχές όσων διορίζονται αμέσως η εμμέσως στη διοίκηση φορέων, οργανισμών κι εταιριών ( π.χ. ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ κ.α.). Φαντάζομαι ότι η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί με την κοινωνική ευαισθησία που τη διακρίνει οικειοθελώς σε αποποίηση του 50% των αποδοχών της. Όλα αυτά για τη διάρκεια της κρίσης. Τα ποσά που προκύπτουν να περιέλθουν σε ειδικό λογαριασμό που θα διατεθεί στις οικογένειες νοσηλευτών και ιατρών που θα χάσουν τη ζωή τους στη μάχη με των κορονοϊό.

Αναρωτιέμαι, έπειτα τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του κ . Αντώναρου, στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για την 25η Μαρτίου έκανε λόγο ότι “όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη”. Ίσοι μόνο ενώπιον του θανάτου που ακούμε ότι καθημερινά μας κτυπάει την πόρτα ή και ίσοι προς τη Ζωή;…

Μ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα