ΠεριφέρειαΟι "Φραγκάτοι" των Αθηνών θα σώσουν τον τουρισμό….

Οι “Φραγκάτοι” των Αθηνών θα σώσουν τον τουρισμό….

Έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή όλων των μαθητικών εκδρομών για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες (και βλέπουμε) και το «οικονομικό Βατερλό» που διαφαίνεται να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, κυρίως της Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρήκε την λύση με στόχο και όραμα για να σώσει την εφετινή χρονιά στοχεύοντας στον εσωτερικό τουρισμό, κυρίως από την Αττική. Βαδίζοντας στα χνάρια των οικονομικών μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τα οποία για να είμαι ευγενικός, χαρακτηρίστηκαν το λιγότερο ελλιπή, ο κ. Νίκας μας δηλώνει ότι οι “φραγκάτοι Αθηναίοι” μόλις και εάν καταλαγιάσει ο ιός της Κορώνας, θα προτιμήσουν το γραφικό Ναύπλιο και τις ακρογιαλιές του Τολού, από Μύκονο και Σαντορίνη. Ή σκοπεύει να «κυνηγήσει» τους εκδρομείς του “πάμε” για ένα καφέ στο Λουτράκι ή στο Ναύπλιο;

Πως θα το πετύχει αυτό ο Περιφερειάρχης του Μοριά; Αναμένοντας τις προσεχείς ανακοινώσεις για το σχέδιο δράσης «Σώστε τον Τουρισμό»….

Μ.Π.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στον τουρισμό τον φετινό χρόνο λόγω των ποικίλω συγκυριών που έχουν συντρέξει, επισημάνθηκε στην σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ειδικότερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι συγκυρίες που έχουν προκύψει προδικάζουν ότι “ο τουρισμός το 2020 θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία αναμένεται ότι θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας”, καθώς αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις σε τομείς όπως η αεροπορική κίνηση και η κρουαζιέρα.

Στην σημερινή σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι “θα πρέπει να αξιοποιηθεί το 2020 ώστε να υπάρξει μια ανασύνταξη δυνάμεων και ο προσδιορισμός μιας πολιτικής η οποία θα έχει στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας στα χρόνια που έρχονται”.

Όσον αφορά τον φετινό χρόνο, ειδικότερα, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υπάρξει στόχευση στον εσωτερικό τουρισμό και κυρίως στην Αττική, ενώ θα προωθηθούν επίσης και αναγκαία έργα υποδομής, όπως η πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους, η συντήρηση μνημείων, καθώς επίσης η προστασία και η ασφάλεια σε χώρους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα