ΆρθραΑπρίλιος 2020: Οι δραματικές συναντήσεις Δια-Πλούτωνα

Απρίλιος 2020: Οι δραματικές συναντήσεις Δια-Πλούτωνα

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Μιλήσαμε ήδη για το Μάρτιο, και είπαμε ότι ήταν ένας τρελός μήνας, όπου θα συνέβαιναν διάφορα πλανητικά γεγονότα, που θα έδειχναν ότι στον πλανήτη θα επικρατούσε μια σύγχυση, λόγω των αναπάντεχων και πρωτόγνωρων γεγονότων που θα συνέβαιναν. Και συνέβησαν. Και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, και κλιμακώνονται. Πού θα φτάσουν; Πότε θα σταματήσουν;

Αν ρίξουμε μια ματιά και στον Απρίλιο, θα δούμε ότι η ένταση όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά κλιμακώνεται και ενισχύεται. Στο παιχνίδι μπαίνει τώρα και ο Πλούτων. Πρωταγωνιστεί στα γεγονότα.

Πλούτων σημαίνει πλούτος. Σημαίνει και Άδης. Σημαίνει και αναγέννηση. Σημαίνει και μάζες ανθρώπων, αλλά και ιός. Καλό δεν τον λες, ξέρει να κλέβει ότι του αρέσει. Μην ξεχνάτε ότι έκλεψε ακόμα και την Περσεφόνη, με το έτσι θέλω. Κι αν δεν ήταν ο Δίας να του βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, και να τον αναγκάσει να την αφήνει ελεύθερη 6 μήνες το χρόνο, ακόμα εκεί θα ήταν η Περσεφόνη.

Δίας, ο πιο ευνοϊκός πλανήτης, της αύξησης και της επέκτασης. Αυξάνει και απλώνει, πότε για καλό, και πότε για κακό, εξαρτάται και από άλλες πλανητικές συνθήκες.  Μέσα στο 2020, ο Πλούτων και ο Δίας συναντώνται (κάνουν συζυγία) τρεις φορές. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 13 χρόνια. Στην σημερινή κατάσταση, ο Δίας «απλώνει» τον ιό που συμβολίζει ο Πλούτων. Και οι δυο πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου, που παραδοσιακά συμβολίζει τις μεγάλες ηλικίες. Θύματα του ιού είναι ως γνωστόν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, χωρίς να λείπουν και οι εξαιρέσεις. Εννοείται φυσικά, πως κάθε 13 χρόνια που γίνονται αυτές οι συναντήσεις, δεν έχουμε φονικούς ιούς.

Επειδή μου αρέσει να σκαλίζω το παρελθόν, πήγα και βρήκα το ωροσκόπιο του χειμερινού ηλιοστασίου, και το ξαναμελέτησα. Τότε δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα τίποτα για τον κορωνοϊό. Πρόσεξα λοιπόν, πως εκείνη τη στιγμή, στις 22 Δεκεμβρίου του 2019, την ώρα που ο Ήλιος έμπαινε στην 1η μοίρα του Αιγόκερου, η Σελήνη, που τα ξέρει όλα, βρισκόταν σε μια θέση που ονομάζεται in via combusta. Σ’ αυτή τη θέση η Σελήνη προειδοποιεί για ψέματα και ανακρίβειες που θα διαδοθούν. Και τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να φτάσουν. Φονικός ιός, όλοι μέσα. Φοβάται ο ιός τις κλειστές πόρτες, τις μάσκες, τα γάντια, αλλά δεν φοβάται τις βόλτες, τον καφέ, τα παγκάκια, τις παραλίες, τα δάση.   Μέσα λοιπόν.

Ρίχνουμε μια ματιά στην πορεία των 2 πλανητών μέσα στη χρονιά.

Οι τρείς συναντήσεις των δυο πλανητών θα γίνουν στις 4 Απριλίου, στις 30 Ιουνίου και στις 12 Δεκεμβρίου. Δεν θα είναι πάντοτε δυνατοί, και δεν θα βγάζουν εντάσεις. Το πρόβλημα δείχνει να κοπάζει από τις 13 Μαΐου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, για να αρχίσει και πάλι να κλιμακώνεται, και να διαρκεί τουλάχιστον μέχρι τέλους του χρόνου. Όμως θα συναντήσουμε και πάλι τη Σελήνη στην ίδια θέση και θα μας προειδοποιεί να μην πιστεύουμε πάντα ότι βλέπουμε και ακούμε.

Πριν από 100 χρόνια περίπου, στα 1918, μια ακόμα συνάντηση Δία- Πλούτωνα συνέβη κατά τη διάρκεια της φοβερής  επιδημίας της ισπανικής γρίπης. Έχουμε όμως το κεφάλι ψηλά, και το ηθικό ακμαίο. Θα νικήσουμε. Όλων των ειδών τους… ιούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα